ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Εναέριο Taxi από την Airbus το 2018

0

Με δημόσια αναφορά ο γίγαντας των αεροσκαφών, Airbus, ανακοίνωσε τα τελικά σχέδια της για το πρώτο της, εναέριο ταξί. Η εταιρία είχε κάνει γνωστή την επιθυμία υλοποίησης ενός τέτοιου project από τον Αύγουστο του 2016, ωστόσο τώρα κατάφερε να τελειοποιήσει τα σχέδια.

Η Airbus κατέληξε σε έναν σχεδιασμό που παραπέμπει πολύ σε drone, αφού το όχημα τροφοδοτείται από 4 έλικες. Η καμπίνα είναι μελετημένη να χωρά στο σύνολο 4 άτομα, ένας εκ των οποίων θα είναι οδηγός, τουλάχιστον στα πρώτα μοντέλα, καθώς η εταιρία σχεδιάζει να το κάνει πλήρως αυτόνομο. Οι στόχοι της Airbus για αυτό το ιπτάμενο αυτοκίνητο, ήταν η αξιοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας και η κατακόρυφη απογείωση - προσγείωση, κάτι που κατάφερε με τον σχεδιασμό της.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η πρώτη δοκιμαστική πτήση θα γίνει μέσα στο 2018 ενώ το χρονοδιάγραμμα δίνει τις πρώτες κανονικές πτήσεις μέχρι το 2023. Η Airbus στοχεύει να δημιουργήσει ένα ιπτάμενο όχημα με το ποίο θα μεταφέρει κόσμο με κόστος μιας συμβατικής διαδρομής ταξί.

Η εταιρία φαίνεται να έχει μεγάλο όραμα πάνω στο τι μπορεί να προσφέρει αυτή η τεχνολογία κάτι το οποίο επιδεικνύει με το παρακάτω βίντεο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ