ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ισραηλινοί κατάσκοποι ανακάλυψαν Ρώσους χάκερ να παραβιάζουν λογισμικό κυβερνοασφάλειας της Kaspersky

0

Ισραηλινοί κατάσκοποι “έπιασαν επ’ αυτοφόρω” Ρώσους χάκερ, καθώς οι τελευταίοι παραβίαζαν λογισμικό κυβερνοασφάλειας της Kaspersky πριν από δύο χρόνια.

Την αποκάλυψη έκαναν οι New York Times και η Washington Post, σύμφωνα με τις οποίες στόχος των Ρώσων ήταν υποκλέψουν στοιχεία από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Οι Ισραηλικοί έκαναν την ανακάλυψη αφότου παραβίασαν και οι ίδιοι το λογισμικό, ενώ ενημέρωσαν τις ΗΠΑ. Κάτι που οδήγησε στην απαγόρευση χρήσης προγραμμάτων της ρωσικής εταιρείας από αμερικανικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τους New York Times, η είδηση έφτασε στην εφημερίδα από πολλά άτομα, τα οποία ενημερώθηκαν για το θέμα. Μάλιστα, με βάση πληροφορίες, η ρωσική παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα να κλαπούν ντοκουμέντα της NSA από τον οικιακό υπολογιστή ενός υπαλλήλου της, στον οποίος ήταν εγκατεστημένο antivirus της Kaspersky.

Με δήλωσή της, πάντως, η Kaspersky υποστηρίζει πως δεν είχε καμία ανάμιξη στην παραβίαση, ούτε και τη γνώριζε. Η εταιρεία επαναλαμβάνει επίσης την πρόθεσή της να συνεργασθεί με τις αμερικανικές αρχές, για να επιλυθούν οποιαδήποτε θέματα σχετικά με τα προϊόντα και τα συστήματά της.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ