ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Ο καρκίνος του πνεύμονα ο Νο1 καρκίνος στην Κρήτη

0

Τι λένε οι γιατροί για τη θεραπεία;

Ο καρκίνος του πνεύμονα, του μαστού για τις γυναίκες, του προστάτη για τους άντρες και του παχέος εντέρου και για τα δύο φύλλα, είναι οι τρεις πρώτοι τύποι της νεοπλασματικής νόσου που εμφανίζονται κυρίως στην Κρήτη. Στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου πραγματοποιήθηκε Επιστημονική Διημερίδα με στόχο την εκπαίδευση για τη θεραπεία του καρκίνου.

Ο πρόεδρος της διημερίδας και διευθυντής του ογκολογικού τμήματος του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, τόνισε ότι φάρμακο για τον καρκίνο γενικά δεν υπάρχει μιας και κάθε περιστατικό αντιμετωπίζεται ξεχωριστά ανάλογα με την γενικότερη υγεία του ασθενούς.

Σε ότι αφορά στην ροή των Κρητικών ασθενών προς τα θεραπευτικά κέντρα της Αθήνας και του εξωτερικού ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί λόγω των μηχανημάτων που υπάρχουν στην Κρήτη, ενώ σημείωσε ότι δεν είναι ανάγκη σε κάθε νομό να υπάρχει ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα.

Σε ότι αφορά στις διαφορετικές διαγνώσεις που λαμβάνει ο ασθενής που ζητά περισσότερες από μία γνώμες, με αποτέλεσμα ο ίδιος να μπερδεύεται για το ποια είναι ακριβώς η κατάσταση της υγείας του ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε ότι είναι καλό να έχει όσες γνώμες θέλει αρκεί να είναι προσεκτικός στις «σειρήνες» όπως χαρακτηριστικά είπε που του τάζουν μαγικές θεραπείες…

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ