ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Ο Μ. Κλάδος για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία του Μυλοποτάμου

0

Μετά την συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Μυλοποτάμου, ο υπεύθυνος του τομέα Παιδείας και Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Δήμου Μυλοποτάμου κ. Μανούσος Κλάδος, προέβη στην εξής δήλωση:

«Τις τελευταίες ημέρες, γίνομαι δέκτης οργισμένων παραπόνων από γονείς και μαθητές του Μυλοποτάμου για την σοβαρή έλλειψη εκπαιδευτικών που συνεχίζει να ταλανίζει τα σχολεία της διοικητικής μας περιφέρειας και δει τα ορεινά Γυμνάσια και Λύκεια.

Το Γυμνάσιο Γαράζου λειτουργεί με όλους και όλους 4 καθηγητές ενώ σοβαρές ελλείψεις παρουσιάζονται στο ΕΠΑΛ Μυλοποτάμου αλλά και στα λοιπά γυμνάσια και λύκεια της περιοχής μας, που εδώ και ένα μήνα λειτουργούν με ημερήσιο πρόγραμμα λίγων ωρών!

Με αφορμή τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι η Δημοτική Αρχή δεν προτίθεται να συναινέσει στο κλείσιμο οποιουδήποτε σχολείου, καθώς αντίκειται στην πολιτική της επιλογή για ενίσχυση της παιδείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και της αλληλεγγύης που προωθεί μέσα από το πρόγραμμα και τη δράση της.

Ως εκ τούτου απαιτούμε την άμεση τοποθέτηση όλων των εκπαιδευτικών στις δεκάδες κενές θέσεις των σχολείων του Μυλοποτάμου και θέτουμε προ των ευθυνών τους την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης αλλά και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ