ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν δοκίμασε με επιτυχία τον 'Satan 2' - Το πυρηνικό υπερόπλο που μπορεί να αφανίσει χώρες

0

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη δοκιμή του πυραύλου "Satan 2" στη Ρωσία το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Ο εν λόγω πύραυλος θα μπορούσε να μεταφέρει κεφαλές 40 μεγατόνων που είναι 2.000 πιο ισχυρές από τις βόμβες που έπεσαν στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι το 1945, ενώ στη χθεσινή δοκιμή διένυσε μία απόσταση 3.600 μιλίων πριν χτυπήσει τον στόχο του. Το "παρών" στη δοκιμή έδωσε και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στην ίδια άσκηση πραγματοποίησαν δοκιμές τρία υποβρύχια που μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές, ενώ τρία βομβδαρδιστικά κατέστρεψαν επίγειους στόχους με πυραύλους.

https://youtu.be/pUSi29e0uG0

 

Όπως ανακοινώνει ο στρατός της Ρωσίας, ο "Satan 2" είναι ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος νέας γενιάς που μπορεί να "χτυπήσει οποιαδήποτε άμυνα" και να εξοντώσει ολόκληρες χώρες. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ο ισχυρός διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος θα μπορούσε να "σβήσει από το πρόσωπο της γης χώρες στο μέγεθος του Τέξας ή της Γαλλίας".

Το όπλο βρίσκεται υπό δοκιμή και εξελίσσεται διαρκώς από το 2009 και πλέον, όπως αναφέρουν πηγές, είναι έτοιμο και θα μπορούσε να τεθεί προς χρήση από το 2019 ή το 2020. Η χθεσινή δοκιμή πάντως, "θύμισε" εν πολλοίς τις αντίστοιχες που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα η Βόρεια Κορέα, προκαλώντας την παγκόσμια κατακραυγή.

Το ΝΑΤΟ έχει παρατηρήσει ότι ο εν λόγω πύραυλος έχει σχεδιαστεί με τεχνολογία αορατότητας που του επιτρέπει να βρίσκει τον στόχο, χωρίς να εντοπίζεται από τα συστήματα ραντάρ. Οι "Satan" σχεδιάζονται να αναπτύσσουν υπερηχητικές ταχύτητες που θα καθιστούν τα περισσότερα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας, άχρηστα. Η κατασκευή τους θα έχει ολοκληρωθεί από το γραφείο σχεδιασμού Makeyev Rocket μέχρι το 2018.

Οι RS-28 Sarmat θα διαθέτουν στο μέλλον 10-15 κεφαλές MIRV (multiple independently targetable reentry vehicle), οι οποίες δηλαδή θα περιέχουν πολλαπλές επιμέρους κεφαλές διαφορετικού τύπου που θα κινούνται αυτόνομα προς ξεχωριστό στόχο, ενώ η ταχύτητα τους θα μπορεί να φτάνει στα 7-12 Mach.

Οι τελικές δοκιμές θα γίνουν τον Απρίλιο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ