ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Προσφέρουν ρευστό σε ξενοδόχους στην Κρήτη ζητώντας νέες επενδύσεις

0

Οι ξένοι tour operators ποντάρουν στο εγχώριο τουριστικό προϊόν τουλάχιστον μέχρι και το 2022 και επιθυμούν να αυξήσουν τον αριθμό των κλινών που "κλειδώνουν"

Διατεθειμένοι να αναλάβουν να καλύψουν μέρος του κόστους των επενδύσεων ελληνικών ξενοδοχείων, εμφανίζονται ξένοι tour operators. Μερίδα αυτών έχει προσεγγίσει μεσαίες και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, κυρίως από την Κρήτη και τις Κυκλάδες δυναμικότητας 300-500 δωματίων, όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς στο Capital.gr.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, γνωστός tour operator έχει προτείνει σε ξενοδόχο της Κρήτης να του προκαταβάλλει το ποσό των 2 εκατ. ευρώ προκειμένου ο τελευταίος να αυξήσει κατά 20% τον αριθμό των δωματίων του, υπό την προϋπόθεση ότι η επένδυση θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2019. Η συγκεκριμένη περίπτωση όπως λένε οι ίδιες πηγές δεν είναι η μοναδική.

Οι ξένοι ποντάρουν στο εγχώριο τουριστικό προϊόν τουλάχιστον μέχρι και το 2022 και επιθυμούν να αυξήσουν τον αριθμό των κλινών που "κλειδώνουν", διότι βλέπουν αύξηση του τουριστικού ρεύματος και μετακίνηση τουριστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα.

Για να μην χάσουν αυτή την ευκαιρία για φθηνό χρήμα αρκετοί Έλληνες ξενοδόχοι, έχουν αποστείλει στο υπουργείο Οικονομίας αιτήματα να ανοίξει ο δεύτερος κύκλος του Αναπτυξιακού νόμου, (με βάση τον αρχικό προγραμματισμό έπρεπε να είχε ανοίξει την περασμένη Άνοιξη) προκειμένου να αιτηθούν την ένταξη του επενδυτικού τους σχεδίου σε αυτόν.

Το υπουργείο εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ο δεύτερος κύκλος να ανοίξει στις αρχές Νοεμβρίου για να μην χαθεί και άλλος χρόνος και αφ ετέρου όσες τουριστικές επενδύσεις ενταχθούν να μην χάσουν την τουριστική σεζόν του 2019 (σ.σ. μια τουριστική επένδυση για να ολοκληρωθεί χρειάζεται 16-18 μήνες υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες άδειες).

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ