ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Μετά από εντάσεις χρόνων «έσβησαν οι φωτιές» για τα σκιάδια

0

Χρειάστηκαν να περάσουν πολλά χρόνια διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της δημοτικής αρχής στο Ρέθυμνο για την ομοιομορφία που θα έπρεπε να έχουν οι ξύλινες κατασκευές στην παραλιακή ζώνη της πόλης.

Και ενώ το θέμα είχε περάσει από "σαράντα κύματα" με τις αντιδράσεις από πλευράς των καταστηματαρχών να είναι σε πολλές περιπτώσεις έντονες, σήμερα, δέκα χρόνια μετά η εικόνα της παραλιακής ζώνης είναι σαφώς βελτιωμένη αναδεικνύοντας τα ιστορικά χαρακτηριστικά της περιοχής…

Τον ασκό του Αιόλου στην παραλιακή ζώνη του Ρεθύμνου είχε ανοίξει το 2007 η τότε απόφαση του δήμου και του λιμενικού ταμείου να αλλάξει η όψη των καταστημάτων στην παραλία, προκειμένου να μην αλλοιώνεται η ιστορική φυσιογνωμία της περιοχής.

Οι αυθαιρεσίες που υπήρχαν στις ξύλινες κατασκευές των καταστημάτων εστίασης θα έπρεπε να απομακρυνθούν από τους ίδιους τους επαγγελματίες πριν πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες του δήμου. Ένα χρόνο μετά, δημοτική αρχή και λιμενικό ταμείο έστελνε το τελευταίο τελεσίγραφο.

Πολλοί από τους επαγγελματίες της επίμαχης ζώνης για αρκετούς μήνες ήταν κάθετοι και αυτό λόγω κόστους των νέων κατασκευών. Στο θέμα είχε παρέμβει και ο εισαγγελέας Ρεθύμνου.

Σήμερα, εν έτη 2017, η πλειοψηφία των αυθαίρετων κατασκευών αποτελεί παρελθόν. Η ομοιομορφία στα σκιάδια και στις ομπρέλες που έχουν τοποθετηθεί στα καταστήματα της παραλίας και της παλιάς πόλης είναι δεδομένη.

Επαγγελματίες από το Ρέθυμνο συστήνουν στους συναδέλφους τους στα Χανιά να μην γυρίζουν την πλάτη τους στις αλλαγές που προωθούνται, θεωρώντας πως θα είναι προς όφελος των ίδιων των επιχειρήσεων τους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ