ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Συλληφθέντες υπόθεση Λεμπιδάκη: «Απειλείται η ζωή μας»

0

Μαραθώνιες οι απολογίες των επτά συλληφθέντων στην υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, οι οποίοι οδηγήθηκαν από τις 9 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Μέχρι τις 6 το απόγευμα οι πέντε από τους επτά έχουν απολογηθεί, ενώ κάποιοι από τους κατηγορούμενους υποστήριξαν κατά τη διάρκεια της απολογίας τους ότι απειλείται η ζωή των ίδιων, καθώς και των οικογενειών τους και ότι γι' αυτό το λόγο δεν μπορούν να κατονομάσουν τον εγκέφαλο της απαγωγής.

Ο δικηγόρος κ.Περράκης δύο εκ των κατηγορουμένων -του 23χρονου και του ιδιοκτήτη ξυλουργείου - δήλωσε χαρακτηριστικά « είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτοί που οργάνωσαν, σχεδίασαν και εξετέλεσαν την απαγωγή δεν βρίσκονται στο δικαστικό μέγαρο».

Με τη δήλωσή του που έγινε πριν απολογηθούν οι δύο κατηγορούμενοι αφήνει να εννοηθεί ότι οι συλληφθέντες δεν αποτελούν το στενό πυρήνα που βρίσκεται πίσω από την απαγωγή Λεμπιδάκη όπως έχει ανακοινωθεί επισήμως μέχρι σήμερα.

Για την υπόθεση υπενθυμίζουμε πως έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής οκτώ άτομα, με τη 16χρονη που επίσης φαίνεται να είχε εμπλακεί με κάποιο τρόπο στην υπόθεση να αφήνεται ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, ενώ η Αστυνομία αναζητεί άλλους οκτώ, οι οποίοι μέσα από τη δικογραφία και τις παρακολουθήσεις φαίνεται πως εμπλέκονται στην υπόθεση.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο 43χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας και ένας Θεσσαλονικιός με καταγωγή από τα Σκόπια, ο οποίος βρισκόταν στον πρώτο όροφο και είχε αναλάβει τη φύλαξη Λεμπιδάκη. Επίσης συνελήφθησαν ένας 60χρονος μεσίτης από το Ρέθυμνο και η ανήλικη κόρη του, η οποία είναι 16 ετών, ένας ακόμη 46χρονος και ένας 42χρονος. Ρόλο συνεργού αποδίδουν οι Αρχές σε έναν 23χρονο Κρητικό, ο οποίος είχε φυλακιστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος υποψήφιας της Νέας Δημοκρατίας, στις βουλευτικές εκλογές του 2015.

Πρώτος απολογήθηκε ο 43χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας, ο οποίος είπε ότι αναγκάστηκε στη διάρκεια της απαγωγής στο τελευταίο στάδιο να δεχτεί χωρίς κανένα αντάλλαγμα να «φιλοξενήσει» τη δράστη των απαγωγέων και ότι έχει μετανιώσει γι' αυτό.

Ακολούθησε η κατάθεση του Ελληνοσκοπιανού και επίσης του 44χρονο ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή σε αυτή την υπόθεση, καθώς και του 22χρονου κτηνοτρόφου από τα Χανιά, ο οποίος και εκείνος αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει κάποια εμπλοκή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δύο τουλάχιστον από τους κατηγορουμένους έχουν απαντήσει στην ανακρίτρια πως δεν μπορούν να αποκαλύψουν τα πρόσωπα γιατί φοβούνται ότι κινδυνεύει η ζωή εκείνων και των οικογενειών τους. Υποστηρίζοντας ότι πίσω από τον βασικό καμβά της απαγωγής κρύβονται άτομα τα οποία δεν μπορούν να αποκαλύψουν.

Ο κ. Λεχωβίτης συντάχθηκε με την άποψη των υπολοίπων συνηγόρων υπεράσπισης πως οι φυσικοί αυτουργοί της ενέδρας και της αρπαγής δεν βρίσκονται ανάμεσα στους κρατούμενους που απολογούνται.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ακόμη ότι τουλάχιστον ένας από τους κατηγορουμένους που έχουν ομολογήσει επανέλαβε ότι κινδυνεύει η ζωή του και η οικογένεια του. Γι' αυτό και δεν μπορεί να αποκαλύψει την ταχύτητα ασύλληπτων μελών της εγκληματικής οργάνωσης

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ