ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Π. Κ. «Αθλείται και χαρά-ΖΕΙ το μέλλον»

0

Πριν από τέσσερα χρόνια η Δ/νση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ., στο πλαίσιο του κοινωνικού σχολείου, καθιέρωσε την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου ως την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Στόχος της ημέρας είναι η άθληση να αποτελέσει μια ευχάριστη δραστηριότητα και εμπειρία για τους μαθητές και τις μαθήτριες  της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, από την οποία τα παιδιά θα αποκομίσουν όλα εκείνα τα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας και του συναγωνισμού.

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού συνδέεται κάθε χρόνο με συγκεκριμένο θεματικό άξονα ευρύτερου μαθησιακού πεδίου, όπως ο ρατσισμός και η διαφορετικότητα (2014), τα Ολυμπιακά ιδεώδη μέσα από τα αγωνίσματα των ολυμπιακών και παραολυμπιακών αγώνων (2015) και η χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας (2016). Τα μαθήματα αντικαθίστανται από πολλές αθλητικές δραστηριότητες αλλά και μια σειρά άλλων παράλληλων δράσεων όπως  παιχνίδια, χορός, εικαστικές δημιουργίες, συζητήσεις, προβολή βίντεο και ταινιών κ.α.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και εφέτος οι μαθητές και οι μαθήτριες του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Κρήτης αγκάλιασαν την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Ακολουθώντας το σύνθημα της ημέρας «Αθλούμαι: Χαρά-ΖΩ το μέλλον»,  και με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, οργάνωσαν τις ομάδες τους, συμμετείχαν σε τουρνουά μπάσκετ και ποδοσφαίρου, ανέλαβαν ρόλους προπονητών, διαιτητών και γραμματείας, έπαιξαν παιχνίδια συνεργασίας, ζωγράφισαν, έφτιαξαν κολάζ και αφίσες, συζήτησαν και έστειλαν έτσι τα δικά τους μηνύματα για τη σημασία της φυσικής δραστηριότητας και της δια βίου άθλησης.

«Με τον αθλητισμό μπορούμε να καταφέρουμε πολλά»

«Άθληση σημαίνει ικανοποίηση, υγεία, χαρά, ευχαρίστηση,

δυναμικότητα, ομαδικότητα»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ