ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Aποστόλου για κοινοτικούς πόρους αγροτών: Βάλαμε τάξη στο χώρο

0

Για «τάξη» στο χώρο των κοινοτικών πόρων των αγροτών μίλησε ο Βαγγέλης Αποστόλου από τη Λάρισα, ισχυριζόμενος ότι πλέον οι αγρότες θα γνωρίζουν «πότε θα πληρωθούν».

«Αποτελεί μονόδρομο για τη χώρα μας η ανασυγκρότηση του αγροτικού χώρου, διότι είναι ο χώρος που μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά για την έξοδο από την κρίση» είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μιλώντας στο πλαίσιο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου στη Λάρισα.

Όσον αφορά το φορολογικό καθεστώς των αγροτών, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ισχυρίστηκε ότι «συνολικά η φορολογία του αγροτικού χώρου για τα εισοδήματα του 2016, είναι πολύ λιγότερη από το παρελθόν» και συμπλήρωσε πως «καθιερώθηκε για πρώτη φόρα σε επιχειρηματικού χαρακτήρα δραστηριότητα το ατομικό αφορολόγητο».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις επιδιώξεις της κυβέρνησης σχετικά με την αγροτική παραγωγή, λέγοντας πως η κυβέρνηση έχει στρατηγικό σχέδιο για τον αγροτικό κόσμο, «με στόχο να καλυφθούν οι διατροφικές ανάγκες, όχι μόνο των κατοίκων, αλλά και όσων επισκέπτονται την χώρα».

Σχετικά με το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, ο κ. Αποστόλου είπε πως «είμαστε η κυβέρνηση που έκανε πράξη την αποκέντρωση με αυτοδιοίκηση», ενώ όσον αφορά το κόστος παραγωγής, δήλωσε πως «οραματική πράξη είναι ο κάθε κτηνοτρόφος να έχει τη δική του λιβαδική μονάδα».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αποστόλου αναφέρθηκε και στο ζήτημα των ελληνοποιήσεων, λέγοντας πως την Πέμπτη μπαίνει στην ολομέλεια της Βουλής, νομοσχέδιο που προβλέπει την υποχρεωτική αναγραφή στις συσκευασίες, της χώρας αρμέγματος για το γάλα, και την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης στις ταμειακές μηχανές, σε όλα τα σημεία που πωλείται το κρέας και τα σκευάσματά του.

Τέλος, σχετικά με την υπόθεση των ομάδων παραγωγών και των συνεταιρισμών, ο κ. Αποστόλου σημείωσε πως «πρέπει να υπηρετήσουμε τη βάση του συνεργατισμού για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του αγροτικού κόσμου».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ