ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Αγωγός της ΔΕΥΑΡ «σήκωσε στο πόδι» μια ολόκληρη πολυκατοικία…

0

Μία βλάβη που υπέστη ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης της ΔΕΥΑΡ, σήκωσε στο πόδι τους ενοίκους μιας πολυκατοικίας στην περιοχή του Μασταμπά στο Ρέθυμνο, καθώς από την μία στιγμή στην άλλη, πλημμύρισε το υπόγειο της οικοδομής, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συνδρομή της πυροσβεστικής για την απάντληση των υδάτων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ, ο αγωγός που βρίσκεται στα θεμέλια των πολυκατοικιών, τοποθετήθηκε πριν από την δεκαετία του '50, με αποτέλεσμα αρκετά συχνά τα τελευταία χρόνια να δημιουργεί προβλήματα…

Λαχτάρισαν για τα καλά οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας στην περιοχή του Μασταμπά στο Ρέθυμνο, όταν το πρωί του περασμένου Σαββάτου, πλημμύρισε το υπόγειο της οικοδομής.

Αιτία του κακού ήταν το σπάσιμο που υπέστη πεπαλαιωμένος αγωγός της ΔΕΥΑΡ, που βρίσκεται στα θεμέλια της πολυκατοικίας, ενώ για την απάντληση των υδάτων χρειάστηκε και η συνδρομή της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα πάντως με τα όσα καταγγέλλει μια ηλικιωμένη ένοικος της οικοδομής, δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι αντίστοιχο.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΔΕΑΥΡ, Βασίλης Θεοδωράκης ο προβληματικός αγωγός -που βρίσκεται κάτω από τα θεμέλια των πολυκατοικιών και ο οποίος διοχετεύει το νερό από τον Μασταμπά προς το κέντρο της πόλης- χρονολογείται πριν από την δεκαετία του '50, με αποτέλεσμα το πέρασμα των χρόνων να έχει συμβάλει καθοριστικά στην σταδιακή διάλυσή του.

Τα τεχνικά συνεργεία της υπηρεσίας στην προσπάθεια τους να αποκαταστήσουν την βλάβη, διέκοψαν προσωρινά την υδροδότηση της πόλης, όμως την τελευταία στιγμή προέκυψε και νέα βλάβη στον αγωγό, που ήταν πλέον ορατή στην αυλή του 2ου δημοτικού σχολείου, απέναντι από το δημαρχείο.

Πάντως, εκτίμηση της υπηρεσίας είναι ότι στο εξής δεν θα δημιουργηθεί παρόμοιο πρόβλημα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ