ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Απέραντος σκουπιδότοπος στην λίμνη του Φράγματος Ποταμών

0

Εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της περιοχής του Αμαρίου και συγκεκριμένα στο Φράγμα των Ποταμών. Όπως καταγγέλλεται, για τη θλιβερή εικόνα που υπάρχει περιφερειακά της λίμνη του φράγματος, ευθύνονται ασυνείδητοι επισκέπτες που ψαρεύουν στις όχθες.

Τα τελευταία δύο χρόνια, που έγινε ευρύτερα γνωστό, ότι στην τεχνητή λίμνη του φράγματος υπάρχουν κυπρίνοι, κάθε Σαββατοκύριακο από τις 8 το πρωί και μέχρι το βράδυ, δεκάδες ψαράδες παίρνουν τα καλάμια τους και πηγαίνουν για ποταμίσιο ψάρεμα, στις όχθες του ταμιευτήρα.

Και καθώς οι κυπρίνοι «τσιμπάνε εύκολα» και κανείς δε φεύγει από εκεί παραπονεμένος, οι ψαράδες του γλυκού νερού κουβαλούν μαζί τους ολόκληρο «εξοπλισμό», μέρη του οποίου αφήνουν κατά την αποχώρησή τους από το σημείο, μαζί με τα σκουπίδια τους.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης που διαιωνίζεται, είναι η μετατροπή της όχθης της λίμνης σε απέραντο σκουπιδότοπο γεμάτο με παπούτσια, μπουκάλια, καθίσματα, κουτιά και πάρα πολλά πλαστικά.

Την απαράδεκτη αυτή κατάσταση κατήγγειλε η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητα Βολεώνων και Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου, κ.  Ασημένια Ιερωνυμάκη, τονίζοντας ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με τον ΟΑΚ, χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα. «Ότι φάνε και ότι πιούνε το αφήνουν εκεί» είπε χαρακτηριστικά.

   

Μάλιστα όπως ή ίδια ανέφερε, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε οι επίδοξοι ψαράδες δεν περιορίστηκαν μόνο στο ψάρεμα του κυπρίνου, αλλά επιδόθηκαν και στο μαγείρεμα της ψαριάς τους, με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά. Ευτυχώς κάτοικος της περιοχής που είδε τον καπνό, ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία που έφτασε έγκαιρα για την κατάσβεσή της.

Ωστόσο σε άσχημη κατάσταση είναι και οι δρόμοι γύρω από τη λίμνη του Φράγματος των Ποταμών, αφού είτε από την καθίζηση είτε από κατολίσθηση σε πολλά σημεία το ένα ρεύμα κυκλοφορίας είναι κλειστό.

Τέλος, η κ. Ιερωνυμάκη αναρωτήθηκε κατά πόσον είναι νόμιμη η ύπαρξη τριών μελισσόκηπων στην όχθη του φράγματος και δίπλα ακριβώς από τον περιφερειακό δρόμο.

 ΑΘΗΝΑ ΠΕΤΡΑΚΑΚΗ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ