ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Εκπαιδευτική συνάντηση εθελοντών φοιτητών στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ Ρεθύμνου

0

Στα πλαίσια Λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ Ρεθύμνου μιας δομής του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου που λειτουργεί στην πόλη μας από τον Σεπτέμβριο του 2016, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου και ώρες 10:00πμ -14:00μμ πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εκπαιδευτική συνάντηση στο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου για όλους τους εθελοντές φοιτητές και συνοδοιπόρους μας στο εκπαιδευτικό μας έργο.

Αναγνωρίζοντας την προσπάθειά, την όρεξη και την ανάγκη των εθελοντών μας να προσφέρουν με τον καλύτερο τρόπο στα παιδιά μας οργανώθηκε μία τέτοια συνάντηση με σκοπό να προσδιοριστούν όροι  ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών, να απαντήσουμε σε απορίες, να δούμε μέσα από βιωματικές ασκήσεις πως μπορούμε να βοηθήσουμε ως εθελοντές τα παιδιά στα πλαίσια πραγματοποίησης των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων.

Την συνάντηση άνοιξαν η Ειρήνη Κλάδου, Πρόεδρος του συλλόγου γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου, εμπνέοντάς μας όλους για μια ακόμα φορά μουσικά  μέσα από ένα τραγούδι χρωμάτων, λέξεων και εικόνων, ενώ ο Γαβριήλ Τσουντάνης, Ταμίας του συλλόγου, τόνισε την σημαντικότητα εθελοντικής συμμετοχής των νέων ανθρώπων και φοιτητών του Πανεπιστημίου μας στο ΚΔΑΠ-ΑμεΑ, δίνοντας δύναμη και ελπίδα πως η ειδική αγωγή είναι σε καλά χέρια και το μέλλον των παιδιών  γίνεται καλύτερο!

Η εκπαίδευση των εθελοντών φοιτητών μας, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από την Λωρίνα Γκαράνη, Υπεύθυνη του ΚΔΑΠ – ΑμεΑ Ρεθύμνου με ενεργή την παρουσία των επαγγελματιών της δομής. Διαδραστική μέθοδος παρουσίασης εμπλέκοντας ενεργά τους εθελοντές μας και ασκήσεις βιωματικές πλαισίωσαν την εκπαιδευτική αυτή συνάντηση, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Νιώσαμε  όλοι όμορφα, οικεία και μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα περισσότερο συνεργατικό παρά καθαρά εκπαιδευτικό μοιραστήκαμε γνώσεις, ιδέες, εμπειρίες, πήγαμε θέλουμε  να πιστεύουμε πιο μπροστά ένα βήμα την ειδική αγωγή, η παροχή της οποίας  βελτιώνεται όταν γινόμαστε εμείς καλύτεροι, όχι μόνο σαν επαγγελματίες αλλά κυρίως σαν άνθρωποι. Άνθρωποι που προσπαθούμε να κατανοήσουμε την διαφορετικότητα και να εντάξουμε τον εαυτό μας στο κόσμο εκείνων των παιδιών που μας κρατούν τον χέρι και υπό την σκέπη της οικογένειάς τους προχωράμε μπροστά, χτίζοντας δεξιότητες, βάζοντας τα θεμέλια για  μια καλύτερη ζωή.

Σε ένα τέτοιο πνεύμα στο ΚΔΑΠ – ΑμεΑ Ρεθύμνου ΄΄ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ΄΄, οργανώνουμε και υλοποιούμε καθημερινά τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα μαζί με τους εθελοντές μας που είναι η κινητήρια δύναμή μας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ