ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Κάλεσμα σε συλλαλητήριο στην πλατεία 4ων Μαρτύρων στις 9/11 από το ΠΑΜΕ Ρεθύμνου

0

"Εργαζόμενε, εργαζόμενη

Τούτη η στιγμή είναι πολύ κρίσιμη. ΤΩΡΑ, που όπως λένε έρχεται η ώρα της ανάπτυξής τους πρέπει να υψώσουμε το ανάστημά μας. Τώρα είναι που δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην ανάπτυξή τους να σαρώσει ότι δεν πρόλαβε να ισοπεδώσει η κρίση τους.                   

Να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των απωλειών μας.

Όλες και Όλοι στα Συλλαλητήρια στις 9 Νοέμβρη

Στο Ρέθυμνο στις 7μμ στους 4 Μάρτυρες

Εργαζόμενοι εργαζόμενες

Η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ αλλά και το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, σημαίνουν νέα μέτρα εις βάρος μας.

Οι «εκκρεμότητες» της τρίτης «αξιολόγησης» έχουν ως πυρήνα τα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, νέα εμπόδια στην κήρυξη εργατικών απεργιών, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την απόλυτη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων, όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζεται να δώσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων, στη συλλογική πάλη και του δικαιώματος στην απεργία. Προσπαθεί να φυλάξει τα νώτα της. Γνωρίζει πως η "δίκαιη ανάπτυξη" της σημαίνει νέα επίθεση στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας. Επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Το βλέπουμε στην εργασιακή γαλέρα του  τουρισμού. Για άλλη μια χρονιά σακατευόμαστε στα 10ωρα και τα 12ωρα, με μισθούς ψίχουλα, με χιλιάδες ώρες απλήρωτης δουλειάς για να   καταρρίπτονται όλα τα ρεκόρ αφίξεων και κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Στο εμπόριο και αλλού δεν τους φτάνουν τα 4ωρα που διαλύουν τη ζωή μας και εκτοξεύουν τα κέρδη τους. Θέλουν και τα συμβόλαια μηδενικού χρόνου και ότι άλλο σκαρφίζεται η ακόρεστη δίψα των κερδών τους.

Σα να μην έφταναν αυτά έρχεται και η επίσκεψη του Τσίπρα στις ΗΠΑ να μας μπλέξει πιο βαθιά στους θανάσιμους πολεμικούς ιμπεριαλιστικούς  σχεδιασμούς των ευρωατλαντικών στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια. Απ’ τις δικές μας θυσίες πληρώνουν 3 δις στο ΝΑΤΟ για τις δικές του ασκήσεις και εκστρατείες και προσθέτουν και τα 2,4 δις ευρώ των «F-16», που αναβαθμίζουν τις ΝΑΤΟικές επιχειρησιακές ικανότητες κι όχι την άμυνα της χώρας.  Την ίδια στιγμή πετσοκόβονται κονδύλια σε σχολεία, νοσοκομεία, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα. Μας θυσιάζουν στο βωμό της  «γεωστρατηγικής αναβάθμισής», που δεν είναι τίποτε άλλο από την αναβάθμιση των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων στο παζάρι για τη μοιρασιά της λείας απ’ τη ληστεία όλων των λαών.

Απαντάμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας με μαζικά συλλαλητήρια στις 9 Νοέμβρη, σ’ όλη την Ελλάδα. Στο Ρέθυμνο στις 7 μμ σιους 4 Μάρτυρες.

Προετοιμαζόμαστε για πανελλαδική απεργία όταν θα ετοιμάζονται να ψηφίσουν τα νέα μέτρα

Καλούμε σε αποφάσεις συμμετοχής τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, της νεολαίας, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων.

ΤΩΡΑ είναι που πρέπει να υψώσουμε το ανάστημά μας.

Να αποκρούσουμε τα νέα μέτρα που μας φέρνουν αλλά και ταυτόχρονα να βγούμε επιθετικά διεκδικώντας την αναπλήρωση των απωλειών μας, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Την επαναφορά της εθνικής και των κλαδικών Συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Μπορούμε αν σταματήσει η μοιρολατρία. Αν γίνει υπόθεση ΟΛΩΝ μας.  

Διεκδικούμε:

  • ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ.
  • Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.
  • Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν την λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων,  τις εργατικές διεκδικήσεις.
  • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.
  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.
  • Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
  • Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των Νατοϊκών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας."
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ