ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Καζαντζάκης»: Δείτε το βίντεο από τα γυρίσματα της ταινίας στην Κρήτη

0

Σκηνές από τα γυρίσματα της ταινίας «Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή αποτυπώνονται σε ένα βίντεο που ανέβασε ο Νικήτας Φροσυνάκης.

Μέσα σε 2,5 περίπου λεπτά ο δημιουργός του βίντεο δείχνει τα γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν στο Ενετικό Φρούριο του Κούλε στο Ηράκλειο της Κρήτης με τις οδηγίες του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, η ταινία «Καζαντζάκη» προβλήθηκε σε ειδική πρεμιέρα στην Κρήτη ενώ από προχθές προβάλλεται σε όλους τους κινηματογράφους της χώρας.

Τον κεντρικό χαρακτήρα Νίκο Καζαντζάκη υποδύεται με ιδιοφυή τρόπο ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και η σπουδαία Μαρίνα Καλογήρου την σύντροφό του Ελένη.

Ο οκτάχρονος Αλέξανδρος Καμπαξής υποδύεται τον μικρό Νίκο Καζαντζάκη, ενώ ο Στέφανος Ληναίος υποδύεται τον συγγραφέα σε πολύ ώριμη ηλικία.

Ένα πλήθος εκλεκτών ηθοποιών πλαισιώνουν τους πρωταγωνιστές.

Ο Αργύρης Ξάφης υποδύεται τον πατέρα του Καζαντζάκη και η Μαρία Σκουλά τη μητέρα του.

Τον Άγγελο Σικελιανό ενσαρκώνει ο Νίκος Καρδώνης, την σύζυγό του Εύα η Αμαλία Αρσένη, την Ίτκα η Γιούλικα Σκαφιδά, τον Ζιλ Ντασέν ο Alexandros Kollatos, τη Μελίνα Μερκούρη η Ζέτα Δούκα, το Δρ. Χαϊλάγιερ ο Adrian Frieling, στο ρόλο του El Greco ο Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης, στο ρόλο του Δρ. Στέκελ, ο Νίκος Μαρινάκος, ενώ στο ρόλο του Γιώργη Ζορμπά είναι ο καταπληκτικός Θοδωρής Αθερίδης.Τον Ηγούμενο της Μονής Σινά υποδύεται ο Στάθης Ψάλτης. Ο ξαφνικός χαμός του είναι μεγάλη απώλεια για το χώρο του θεάματος, ωστόσο, άφησε το τελευταίο καλλιτεχνικό του ίχνος στην ταινία Καζαντζάκης με μια συγκλονιστική ερμηνεία και πρωτοφανή πνευματικότητα.

Το σενάριο της ταινίας στηρίζεται στο βιβλίο του συγγραφέα Αναφορά στον Γκρέκο, το οποίο παραχώρησαν οι Εκδόσεις Καζαντζάκη.

Η ταινία είναι γυρισμένη στα ελληνικά, για να ακουστεί ο κρουστός ελληνικός λόγος του Καζαντζάκη, ενώ ακούγονται και διάλογοι στα γαλλικά και τα γερμανικά.

Οι βασικοί συντελεστές της ταινίας είναι ο σκηνοθέτης/σεναριογράφος Γιάννης Σμαραγδής, η παραγωγός Ελένη Σμαραγδή, ο Γάλλος συμπαραγωγός Vincent Michaud, ο διευθυντής φωτογραφίας Άρις Σταύρου, ο μουσικοσυνθέτης Μίνως Μάτσας, ο ενδυματολόγος/σκηνογράφος Γιώργος Πάτσας, η μοντέζ Στέλλα Φιλιπποπούλου και η διευθύντρια παραγωγής Τζένη Πανουτσοπούλου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ