ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό σε εκκλησία στο Τέξας - Στους 27 οι νεκροί

0

Το περιστατικό σημειώθηκε σε εκκλησία Βαπτιστών στο Sutherland Springs του Τέξας - Δεκάδες τραυματίες - Ένα παιδί δύο ετών ανάμεσα στα θύματα - Για 20-24 νεκρούς κάνει λόγο το Associated Press

Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε την Κυριακή σε εκκλησία στο Sutherland Springs του Τέξας. Όπως μεταδίδουν τα περισσότερα διεθνή μέσα ενημέρωσης οι νεκροί ανέρχονται στους 27, ενώ πάνω από 20 είναι και οι τραυματίες. Το Associated Press κάνει λόγο για 20-24 νεκρούς.

Ο πάστορας της εκκλησίας, Frank Pomeroy, δήλωσε στο ABC ότι στους νεκρούς συγκαταλέγεται και η 14χρονη κόρη του, ενώ η σύζυγός του ανέφερε ότι εκείνος δεν βρισκόταν στην πόλη την ώρα της τραγωδίας.

Στους τραυματίες επίσης περιλαμβάνεται και ένα παιδί δύο ετών.

Εκπρόσωπος του Connaly Memorial Medical Center, στην κοντινή πόλη Φλόρεσβιλ, δήλωσε στο Fox News ότι το νοσοκομείο έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό τραυματιών μετά την επίθεση.

Οκτώ τραυματίες έχουν διακομιστεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Σαν Αντόνιο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, ο οποίος πρόσθεσε ότι η κατάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι το νοσοκομείο μπορεί να δεχθεί περισσότερους τραυματίες

Επίσης, τραυματίες από την επίθεση νοσηλεύονται και σε στρατιωτικό νοσοκομείο, χωρίς να έχει γίνει γνωστό πόσοι ακριβώς.

«Μπήκε στην εκκλησία και άρχισε να πυροβολεί»

Το περιστατικό σημειώθηκε σε εκκλησία Βαπτιστών στο Σάρδρλαντ Σπρινγκς, μία μικρή πόλη μερικών εκατοντάδων κατοίκων, 50 χιλιόμετρα από το Σαν Αντόνιο του Τέξας. Γύρω από την εκκλησία αναπτύχθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ έσπευσαν και δύο ελικόπτερα.

Το FBI του Σαν Αντόνιο ανακοίνωσε ότι πράκτορές του βρίσκονται στον τόπο της επίθεσης και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ένδειξη για το κίνητρο του δράστη.

Αν και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν και μοναδικό ένοπλο, η ομοσπονδιακή υπηρεσία ερευνά και άλλα σενάρια. Ο ένοπλος αφού σκόρπισε τον θάνατο στην εκκλησία προσπάθησε να διαφύγει με όχημα, ωστόσο είτε έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, είτε αυτοκτόνησε.

 

Όπως μεταδίδει το CNN, αυτήκοος μάρτυρας, ένας υπάλληλος βενζινάδικου κοντά στην εκκλησία, δήλωσε ότι άκουσε 20 πυροβολισμούς.

Ένας ακόμη μάρτυρας δήλωσε ότι ένας άνδρας μπήκε στην εκκλησία περίπου στις 11.30 το πρωί (τοπική ώρα) και άνοιξε πυρ αδιακρίτως.

Μήνυμα Τραμπ από την Ιαπωνία

«Ο Θεός ας είναι μαζί με τους ανθρώπους του Σάδερλαντ Σπρινγκς, Τέξας. Το FBI και η αστυνομία βρίσκονται επί τόπου. Επιβλέπω την κατάσταση από την Ιαπωνία», είναι η πρώτη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ στην επίθεση στο Τέξας μέσω του Twitter

Ο κυβερνήτης του Τέξας με δική του ανάρτηση στο twitter ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες, ενώ ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στο σημείο της τραγωδίας.

Η επίθεση αυτή έρχεται ένα μήνα μετά το ασύλληπτο μακελειό σε συναυλία στο Λας Βέγκας που στοίχισε τη ζωή 59 ανθρώπων κα τον τραυματιστμό άλλων 546, στο πιο αιματηρό περιστατικό στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία,

Σήμερα, η δήμαρχος του Λας Βέγκας, εξέφρασε την στήριξή της στα θύματα του Τέξας. «Με μεγάλη θλίψη και συμπόνοια το Λας Βέγκας στέκεται δίπλα σας με ραγισμένες καρδιές και έτοιμο να βοηθήσει»

protothema.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ