ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Με απώλειες έπεσε η αυλαία των ενδιάμεσων εκπτώσεων

0

Μόνο απογοήτευση φαίνεται πως άφησε το δεκαπενθήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων του Νοεμβρίου στον εμπορικό κόσμο και της Κρήτης, καθώς η μείωση του τζίρου που καταγράφηκε ήταν

σημαντική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του εμπορικού συλλόγου στο Ρέθυμνο, οι τζίροι στα καταστήματα ήταν μειωμένοι από 5% έως και 10%, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Έμποροι που μίλησαν στην «Ν.Τ.Κ.» εξέφρασαν την ανησυχία τους για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους, προβλέποντας μάλιστα αυξημένο αριθμό λουκέτων μέχρι τα τέλη του χρόνου.

Καθόλου ευχάριστα δεν ήταν για τον εμπορικό κόσμο του Ρεθύμνου τα αποτελέσματα της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου, η αυλαία της οποίας έπεσε σήμερα. Η κίνηση στα εμπορικά ήταν από ελάχιστη έως σχεδόν ανύπαρκτη, λένε επαγγελματίες στην κάμερα της «Ν.Τ.Κ.».

Τα επίσημα στοιχεία του εμπορικού συλλόγου στο Ρέθυμνο δείχνουν για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου ότι οι τζίροι σημείωσαν πτώση σε σχέση με πέρυσι της τάξεως του 5% έως και 10%.

Η αγοραστική κίνηση των καταναλωτών φαίνεται ξεκάθαρα ότι ακόμα και την περίοδο των φθινοπωρινών εκπτώσεων, περιορίστηκε στα άκρως απαραίτητα μιας και τα μόνα είδη που κινήθηκαν ήταν τα τρόφιμα. Τα χρήματα πλέον δεν φτάνουν ούτε καν για τα άκρως απαραίτητα, λένε χαρακτηριστικά οι καταναλωτές.

Σε γενικές γραμμές πάντως, η εικόνα που παρουσίασε η ρεθυμνιώτικη αγορά κατά την διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη από τους επαγγελματίες, οι οποίοι μάλλον έχουν συνηθίσει να βλέπουν κάθε χρόνο συρρίκνωση του τζίρου τους, με αποτέλεσμα να μην έχουν και πολλές προσδοκίες από τις εκπτώσεις.

Πλέον αυτό που περιμένουν τώρα και οι έμποροι του Ρεθύμνου είναι το θαύμα των Χριστουγέννων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ