ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Σκληρή παρέμβαση Γιάννη Κεφαλογιάννη για την άδεια Κουφοντίνα

0

«Ο Κουφοντίνας ζητάει να κάνει χρήση ενός αστικού, φιλελεύθερου δικαιώματος που τόσο πολύ πολέμησε για να μην υπάρχουν. Ζητά από την κοινωνία να επιδείξει κατανόηση για την περίπτωσή του χωρίς να είναι διατεθειμένος να πει στις οικογένειες των θυμάτων του ούτε μια απλή συγγνώμη.»

Σε μια σκληρή παρέμβαση προέβη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Α. Κεφαλογιάννης με αφορμή την απόφαση παραχώρησης άδειας στο Δημήτρη Κουφοντίνα. Κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής, ζήτησε να πάρει άμεσα ξεκάθαρη θέση η Κυβέρνηση καταδικάζοντας απλά, κατηγορηματικά και απερίφραστα τη δυνατότητα ανθρώπων σαν τον Κουφοντίνα να κάνουν χρήση δικαιϊκών ευεργετημάτων όπως η άδεια των κρατουμένων. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην τροπολογία για το Ταμείο των Δημοσιογράφων, επιτιθέμενος στον κ. Τσίπρα και την Κυβέρνηση που πανηγυρίζουν για τη «διάσωση» του ταμείου τη στιγμή που οι ίδιοι κατάργησαν το βασικό πόρο του (αγγελιόσημο) ο οποίος υποκαθιστούσε την εργοδοτική εισφορά. Κλείνοντας την τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στην ενορχηστρωμένη επίθεση προς τη σύζυγο του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Μητσοτάκη τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η υποκρισία σας είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της πολιτικής και ηθικής αδυναμίας στην οποία βρίσκεστε. Αδυναμία που φροντίζετε να τη διατυμπανίζετε με κάθε τρόπο. Από το να χτυπάτε τη σύζυγο του πολιτικού σας αντιπάλου ότι τάχα μου συμμετέχει σε off-shore – ποιοι; Εκείνοι που συνεργάζονται με ειδικούς στις off-shore όπως ο κ. Αρτέμης Αρτεμίου και έχουν μέτοχο στην εφημερίδα τους off-shore εταιρία; Μέχρι το να κουκουλώνετε τον κυβερνητικό σας εταίρο ο οποίος πήγε να πουλήσει στρατιωτικό υλικό στη Σαουδική Αραβία με μεσάζοντα «μαιμού».

Ακολουθούν τα βασικά σημεία και η πλήρης τοποθέτηση του κ. Κεφαλογιάννη:

  • Ένα ευεργέτημα όπως αυτό της άδειας των κρατουμένων, που προβλέπεται από τους ευρωπαϊκούς σωφρονιστικούς κανόνες και τον Σωφρονιστικό Κώδικά μας κινδυνεύει σήμερα να μετατραπεί σε μέσο αμφισβήτησης των θεσμών της χώρας.
  • Αποτελεί προσβολή για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες οποιαδήποτε απόπειρα να γίνεται επίκληση ανθρωπισμού για δολοφόνους που χρησιμοποιούν πολιτικό φερεντζέ.
  • Κάποιοι, ας τους ονομάσουμε πολιτικά ορθώς σκεπτόμενους, ισχυρίζονται ότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται σεβαστές. Δεν τους είδα όμως να σέβονται το ίδιο τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης όταν δεν τους ήταν ιδιαίτερα αρεστές, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση της Ηριάννας.
  • Κάποιοι άλλοι, ας τους πούμε δικαιωματιστές, ανακάλυψαν ότι και σε άλλες ευρωπαικές χώρες, όπως η Ιταλία η Γαλλία η Γερμανία όπου έδρασε η τρομοκρατία εφαρμόστηκαν αντίστοιχα ευεργετήματα. Ξεχνούν να πουν όμως ότι σε αυτές τις χώρες τα περισσότερα ηγετικά στελέχη μετανόησαν έμπρακτα. Ως τι άραγε βγαίνει από τη φυλακή ο κ. Κουφοντίνας; Ως μεταμελημένος τρομοκράτης;
  • Συνεχίζει ή όχι ο Κουφοντίνας και άλλα στελέχη να κομπάζουν ακόμη για τις δολοφονίες τους και να έχουν το θράσος να εξαπολύουν αντιμνημονιακά  μανιφέστα και να γράφουν βιβλία για την υπεράσπιση της τρομοκρατίας;
  • Ζητάει ο ίδιος να κάνει χρήση ενός αστικού, φιλελεύθερου δικαιώματος που τόσο πολύ πολέμησε για να μην υπάρχουν.  Ζητά από την κοινωνία να επιδείξει κατανόηση  για την περίπτωσή του χωρίς να είναι διατεθειμένος να πει στις οικογένειες των θυμάτων του ούτε μια απλή συγγνώμη.
  • Ως Νέα Δημοκρατία λέμε σήμερα ότι άνθρωποι όπως ο Κουφοντίνας μπορεί να έχουν το νομικό δικαίωμα να πάρουν άδεια, δεν έχουν όμως κανένα ηθικό δικαίωμα.
  • Χθες ο πρωθυπουργός, στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη διάσωση, όπως είπε, του ταμείου των δημοσιογράφων. Πραγματικά η ικανότητα της Κυβέρνησης να μετατρέπει το μαύρο άσπρο είναι μοναδική. Ποιος κατάργησε τον βασικό πόρο του συγκεκριμένου ταμείου (αγγελιόσημο) ο οποίος υποκαθιστούσε την εργοδοτική εισφορά;
  • Χτυπάτε τη σύζυγο του πολιτικού σας αντιπάλου ότι τάχα μου συμμετέχει σε offshore – ποιοι; Εκείνοι που συνεργάζονται με ειδικούς στις off shore όπως ο κ. Αρτέμης Αρτεμίου και έχουν μέτοχο στην εφημερίδα τους off shore εταιρία; Μέχρι το να κουκουλώνετε τον κυβερνητικό σας εταίρο  ο οποίος πήγε να πουλήσει στρατιωτικό υλικό στη Σαουδική Αραβία με μεσάζοντα «μαϊμού.

ΠΛΗΡΗΣ ΟΜΙΛΙΑ

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ως νομικός έχω μάθει, από τη πρώτη στιγμή που κάθισα στα έδρανα της Νομικής, να σέβομαι τις  αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Ακόμη ή πόσο μάλλον, όταν αυτές δεν είναι αρεστές. Ως Δημοκράτης γνωρίζω ότι η Δημοκρατία είναι ένα μεγαλόθυμο πολίτευμα – ακόμη και για τους δεδηλωμένους εχθρούς της: Ακόμη και ένας στυγερός δολοφόνος που επικαλέστηκε  για τα εγκλήματα του πολιτικά κίνητρα, δικαιούται επί της αρχής να πάρει μια ολιγοήμερη άδεια. Ως φιλελεύθερος άνθρωπος τέλος, κατανοώ ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν υπόκεινται στη βούληση ούτε εφαρμόζονται με βάση τις προτιμήσεις της πλειοψηφίας: Συχνά μάλιστα, έρχονται σε αντίθεση με αυτές.

Εκείνο όμως που σε καμία περίπτωση ως πολίτης και ως Βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου δεν μπορώ και ούτε πρόκειται ποτέ μου να δεχθώ είναι ένα ευεργέτημα όπως αυτό της άδειας των κρατουμένων, ένα ευεργέτημα που προβλέπεται από τους ευρωπαϊκούς σωφρονιστικούς κανόνες και τον Σωφρονιστικό Κώδικά μας να κινδυνεύει σήμερα να μετατραπεί  σε μέσο αμφισβήτησης των θεσμών της χώρας και κυρίως να αξιοποιηθεί από κάποιους επιτήδειους ως μέσο υπονόμευσης της αντεγκληματικής πολιτικής της.

Αυτός είναι ο πραγματικός κίνδυνος κυρίες και κύριοι συνάδελφοι από  την απόφαση παραχώρησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Και επίσης αποτελεί προσβολή για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες οποιαδήποτε απόπειρα να γίνεται επίκληση ανθρωπισμού για δολοφόνους που χρησιμοποιούν  πολιτικό φερεντζέ.

Παρατηρώ ότι από χθες, πρόσωπα, μέσα ενημέρωσης, σχολιαστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που πρόσκεινται στο φιλοκυβερνητικό στρατόπεδο  διαμορφώνουν δειλά δειλά μια υπερασπιστική γραμμή για αυτή την απόφαση. Κάποιοι, ας τους ονομάσουμε πολιτικά ορθώς σκεπτόμενους, ισχυρίζονται ότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης  πρέπει να γίνονται σεβαστές.

Δεν τους είδα όμως να σέβονται το ίδιο τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης όταν δεν τους ήταν ιδιαίτερα αρεστές, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση της Ηριάννας. Κάποιοι άλλοι, ας τους πούμε δικαιωματιστές,  ανακάλυψαν ότι και σε άλλες ευρωπαικές χώρες, όπως η Ιταλία η Γαλλία η Γερμανία όπου έδρασε η τρομοκρατία εφαρμόστηκαν αντίστοιχα ευεργετήματα. Συνεπώς γιατί όχι και εδώ.

Στις κορώνες δικαιωματισμού τους όμως, ξεχνούν να μας πουν κάτι:

Οτι σε αυτές τις χώρες τα περισσότερα ηγετικά στελέχη μετανόησαν έμπρακτα. Έγιναν δύσκολες και τολμηρές συζητήσεις για τις ευθύνες τους. Και υπήρξε ειλικρινής αυτοκριτική και πολιτική μετατόπιση. Συνέβη κάτι αντίστοιχο στη χώρα μας και δεν το γνωρίζω; Ως τι άραγε βγαίνει από τη φυλακή ο κ. Κουφοντίνας; Ως μεταμελημένος τρομοκράτης;

Συνεχίζει ή όχι ο Κουφοντίνας και άλλα στελέχη  να κομπάζουν ακόμη για τις δολοφονίες τους και να  έχει το θράσος να εξαπολύουν αντιμνημονιακά  μανιφέστα και να γράφουν βιβλία για την υπεράσπιση της τρομοκρατίας;

Παραμένει ή όχι, με τις κατά καιρούς δημόσιες παρεμβάσεις που  το αστικό πολίτευμα του επιτρέπει και που τόσο αρέσκεται να καταγγέλλει, ο ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών;

Εδώ έχουμε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι μια μεγάλη πρόκληση για τη δημοκρατία, μια μεγάλη πρόκληση στα  ίδια τα θύματα του Κουφοντίνα. Μια πρόκληση στην οποία όλοι πρέπει να πάρουμε θέση.

Ζητάει ο ίδιος  να κάνει χρήση ενός αστικού, φιλελεύθερου δικαιώματος που τόσο πολύ πολέμησε για να μην υπάρχουν.  Ζητά από την κοινωνία να επιδείξει κατανόηση  για την περίπτωσή του χωρίς να είναι διατεθειμένος να πει στις οικογένειες των θυμάτων του ούτε μια απλή συγγνώμη.

Ευθέως λοιπόν ως Νέα Δημοκρατία λέμε σήμερα ότι άνθρωποι όπως ο Κουφοντίνας μπορεί να έχουν το νομικό δικαίωμα να πάρουν άδεια, δεν έχουν όμως κανένα ηθικό δικαίωμα.

Ηθικά, η απόφαση αυτή συνιστά με μεγάλη πρόκληση.

Μια πρόκληση που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αν λάβει κανείς υπόψη του την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί με τα συνεχή κρούσματα εγκληματικότητας και την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Ερωτώ λοιπόν ευθέως:

Είναι σε θέση η Κυβέρνηση να καταδικάσει απλά, κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι άνθρωποι σαν τον Κουφοντίνα δεν έχουν κανένα ηθικό δικαίωμα να κάνουν χρήση τέτοιων δικαιϊκών ευεργετημάτων;

Ακόμη περισσότερο: είναι σε θέση να διασφαλίσει ότι άτομα όπως ο Κουφοντίνας τα οποία κάνουν μια καθαρά εργαλειακή χρήση αυτού του ευεργετήματος, ότι θα  διασφαλίσουν την επιστροφή του στη φυλακή;

Περιμένουμε μια ξεκάθαρη απάντηση.

Ένα σχόλιο για την τροπολογία του Ταμείου του Δημοσιογράφων.

Χθες ο πρωθυπουργός, στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη διάσωση, όπως είπε, του ταμείου των δημοσιογράφων.

Πραγματικά η ικανότητα της Κυβέρνησης να μετατρέπει το μαύρο άσπρο είναι μοναδική. Ποιος κατάργησε τον βασικό πόρο του συγκεκριμένου ταμείου (αγγελιόσημο) ο οποίος υποκαθιστούσε την εργοδοτική εισφορά;

Ποιος, όχι απλά τον κατάργησε, αλλά δεν φρόντισε να υποχρεώσει τους εργοδότες να πληρώνουν εισφορές όπως συμβαίνει σε όλα τα ταμεία; Ποιός από τον Αύγουστο του 2016 χάρισε πολλά εκατομμύρια σε ισχυρούς μιντιάρχες, τους οποίους υποτίθεται αντιμάχεται;

Είπε και άλλα βέβαια ο κ. Τσίπρας. Έφτασε στο σημείο μάλιστα να εξαγγείλει μια σειρά ρυθμίσεις για εργαζόμενους και συνταξιούχους, οι οποίες ίσχυαν πριν τις καταργήσει ο ίδιος! Για θυμηθείτε λίγο αγαπητοί συνάδελφοι της συμπολίτευσης:

Ποιος ανέτρεψε το 2015 το προνόμιο των πρώην εργαζομένων στις εκποιήσεις των περιουσιακών στοιχείων των πτωχευμένων επιχειρήσεων υπέρ των τραπεζών και του Δημοσίου;

Ο ΣΥΡΙΖΑ. Έρχεται ο Πρωθυπουργός με πομπώδη τρόπο και εξαγγέλλει αυτό που ίσχυε μέχρι να το καταργήσει ο ίδιος. Πανηγυρίζετε γιατί καταφέρατε την ύπαρξη κατώτατου πλαφόν στο ύψος της εθνικής σύνταξης για  τις συντάξεις χηρείας. Γιατί δεν λέτε ότι το πλαφόν αυτό βρίσκεται κάτω από τις συντάξεις που χορηγούντο;

Για να το πούμε μια και καλή. Αυτή σας η υποκρισία σας είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της πολιτικής και ηθικής αδυναμίας στην οποία βρίσκεστε. Αδυναμία που φροντίζετε να τη διατυμπανίζετε με κάθε τρόπο:

Από το να χτυπάτε  τη σύζυγο του πολιτικού σας αντιπάλου ότι τάχα μου συμμετέχει σε offshore – ποιοι; Εκείνοι που συνεργάζονται με ειδικούς στις off shore όπως ο κ. Αρτέμης Αρτεμίου και έχουν μέτοχο στην εφημερίδα τους off shore εταιρία; Μέχρι το να κουκουλώνετε τον κυβερνητικό σας εταίρο  ο οποίος πήγε να πουλήσει στρατιωτικό υλικό στη Σαουδική Αραβία με μεσάζοντα «μαιμού».

 

 

 

 

 

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ