ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνεχίζει κανονικά τις δράσεις του ο ΣΑΟΡ

0

 

ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Την απόφαση να συνεχίσει τις δράσεις του ο ΣΑΟΡ και να μην περάσει σε εκλογές πήραν την περασμένη Τετάρτη τα μέλη του, που συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητήριου για την κρίσιμη έκτακτη Γενική Συνέλευση.  

Της Αθηνάς Πετρακάκη

Έκτακτη ήταν η πρώτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου, μετά την εμπλοκή τριών μελών του Δ.Σ. του Σωματείου στη γνωστή υπόθεση της απαγωγής Λεμπιδάκη.

Το θέμα της Γενικής Συνέλευσης αφορούσε το μέλλον του Σωματείου και το πως αυτό θα πορευτεί στο εξής και πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη το βράδυ στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες Ρεθεμνιώτες, ζητήθηκε από τους παρευρισκόμενους να επικυρώσουν την απόφαση του Δ.Σ. για τη δια παντός διαγραφή των τριών μελών του Σωματείου που ενεπλάκησαν στην καταδικαστέα πράξη της απαγωγής του Ηρακλειώτη επιχειρηματία. Μετά την επικύρωση της απόφασης της διαγραφής, τις κενές θέσεις στο Δ.Σ. κατέλαβαν οι τρεις επιλαχόντες.

Η σημερινή Διοίκηση και  συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ζαχαρίας Κλάδος, πρότεινε στα μέλη που βρέθηκαν στο Επιμελητήριο τη διενέργεια εκλογών και την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, πράγμα όμως που τελικά δεν συνέβη, καθώς μετά από διεξαγωγή ψηφοφορίας, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών αποφάσισε ο ΣΑΟΡ να συνεχίσει τις δράσεις του με το υπάρχων Δ.Σ και να μην προκηρυχτούν εκλογές.

Στη τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Σωματείου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου κ. Ζαχαρίας Κλάδος, τονίστηκε ότι η πορεία του ΣΑΟΡ κρίνεται θετική, αφού οι δράσεις του Σωματείου τα τελευταία χρόνια, απέτρεψαν τη διενέργεια εκατοντάδων πλειστηριασμών κατοικιών και επιχειρήσεων, Ρεθεμνιωτών οφειλετών.

Επίσης όπως ελέχθη, το χειμώνα που έρχεται, τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τους πλειστηριασμούς καθώς η αποχή των συμβολαιογράφων στην Κρήτη θα κρατήσει μέχρι τον Ιανουάριο του 2018, ενώ αναμένονται τόσο ηλεκτρονικοί όσο και συμβατικοί πλειστηριασμοί, που απειλούν πολλές οικογένειες να βρεθούν στο δρόμο.

Ο Κλάδος, αναφερόμενος  στη Γενική Συνέλευση υπογράμμισε ότι «διεξήχθη σε ήρεμο, νηφάλιο και πολιτισμένο κλίμα και έγινε σαφές από όλους, ότι ο ΣΑΟΡ πρέπει να συνεχίσει τη δράση του».

Ανάμεσα στις αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν και το να κατατεθεί επίσημο αίτημα προς την πολιτεία, οι πλειστηριασμοί όσων έχουν χρήματα και δεν πληρώνουν να γίνονται ξεχωριστά από τους υπόλοιπους.

Εξηγώντας τους λόγους του αιτήματος του ΣΑΟΡ, ο κ. Κλάδος ανέφερε ότι: «Έχει ακουστεί πολλές φορές, ότι μαζί με τους οφειλέτες που δεν έχουν να πληρώσουν, βοηθάμε και όσους έχουν και αρνούνται να πληρώσουν. Εμείς, αυτό δεν μπορούμε να το ξεχωρίσουμε, ας το ξεχωρίσει η πολιτεία, ώστε να μην εμποδίζουμε τους πλειστηριασμούς των κακοπληρωτών». Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Αν έχουν στοιχεία για το ποιοι έχουν χρήματα και δεν πληρώνουν ας το αναρτήσουν στο διαδίκτυο.»

Το Νέο Δ.Σ.  του ΣΑΟΡ

Πρόεδρος: Ζαχαρίας Κλάδος

Αντιπρόεδρος:  Ανδρέας Γαβαλάκης

Γραμματέας: Γεώργιος Γαλλιάκης

Ταμίας: Νικόλαος Μανουσογιωργάκης

Μέλη: Νίκος Ζερβός, Αντώνης Πατερογιαννάκης, Γεώργιος Γλυνιάς. 

 

     

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ