ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Ρεθύμνου: Ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία

0

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Ρεθύμνης, "Δότες Ζωής" καλεί τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου στο ενημερωτικό σεμινάριο που διοργανώνει με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017 κι ώρα 17:00.μμ., στα γραφεία του Συλλόγου μας, Οδός Γερακάρη 158 στο Ρέθυμνο.

Η κάθε εισήγηση θα έχει διάρκεια 15 με 20 λεπτά κι οι ενότητες που θα καλυφθούν θα είναι οι παρακάτω:

1η Ενότητα, Η ιστορία της αιμοδοσίας στην Ελλάδα - Δότες Ζωής, π. Γιώργος Γαλεράκης, Πρόεδρος του Δ.Σ. στους Δότες Ζωής.

2η Ενότητα, Θεσμικό και νομικό πλαίσιο της αιμοδοσίας στην Ελλάδα, δικαιώματα και υποχρεώσεις εθελοντών και συλλόγων βάση των νόμων, Βάσω Λουλούδη, Δικηγόρος.

3η Ενότητα, Αίμα και παράγωγα του. Ποιος τα χρειάζεται και ποιος οφελείται; Κωνσταντία Παυλάκη, ειδικευόμενη ιατρός αιματολογίας Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

4η Ενότητα, Η διαδικασία αιμοδοσίας βήμα προς βήμα: κριτήρια επιλογής και ανάλυση του ερωτηματολογίου το οποίο συμπληρώνεται από τον εθελοντή αιμοδότη.

Κωνσταντίνος Μακρής, Αιμοδοσία Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

5η Ενότητα, Υγεία κι ασφάλεια αιμοδότη και αιμολήπτη, Ευαγγελία Ηλιάκη- Γιαννακουδάκη, βιοπαθολόγος, ΠΑ.Γ.ΝΗ-Γ.Ν <Βενιζέλειο>, Π.Ε.Δ.Υ Ηρακλείου.

6η Ενότητα, Ψυχολογία αιμοδότη, αιμολήπτη. Προσέλκυση εθελοντών, Καλλιόπη Τσαλίκου, Ψυχολόγος συστηματικής προσέγγισης.

7η Ενότητα, Βιωματικό Σεμινάριο των ίδιων των μελών μας υπό την καθοδήγηση της Καλλιόπης Τσαλίκου, Ψυχολόγος συστηματικής προσέγγισης.

8η Ενότητα, Παρουσίαση και ανάλυση προτύπου ομιλίας για την αιμοδοσία σε ενήλικες: μια πρόταση, Όλγα Γραφάκου, παιδίατρος, Κ.Υ. Σπηλίου.

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε στα γραφεία μας για να ενημερωθούμε και να κουβεντιάσουμε από κοντά.

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνου "Δότες Ζωής"

Οδός Γερακάρη 158,

Ρέθυμνο 74132, Κρήτη

Τηλέφωνα επικοινωνίας μας τα 28310-54324 και 6979295491.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ