Η Sony υποβάλει αίτηση για την κατοχύρωση του σήματος 8K HDR

Αν και η τηλεόραση βρίσκεται στην 4Κ εποχή της, ήδη οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές όπως η Sharp, ετοιμάζονται για το επόμενο μεγάλο βήμα το οποίο όπως όλα δείχνουν θα είναι η 8K ανάλυση.

Η Sony αναμένεται να είναι η επόμενη εταιρεία που θα παρουσιάσει μια τέτοια τηλεόραση, κρίνοντας από το γεγονός ότι προχώρησε τον Οκτώβριο στην καταχώρηση ενός νέου εμπορικού σήματος στο οποίο αναγράφεται η ανάλυση. Στην ουσία το νέο λογότυπο αποτελεί εξέλιξη του λογότυπου 4K HDR έχοντας αυτή τη φορά 8 γωνίες. Παράλληλα η Ιαπωνική εταιρεία κατέθεσε προς έγκριση και ένα ανανεωμένο λογότυπο για τη σειρά 4K HDR τηλεοράσεων που διαθέτει στην αγορά με ελάχιστες αλλαγές.

Η Sony μέχρι σήμερα έχει επιλέξει να αγνοήσει την ονομασία “Ultra HD Premium” την οποία σύμφωνα με το UHD Alliance θα πρέπει να φέρουν όλες οι τηλεοράσεις με δυνατότητα 4K ανάλυσης, μια κίνηση που κρίνεται άκρως επιτυχημένη. Η επιλογή της εταιρείας να καταχωρήσει αυτό το διάστημα το εμπορικό σήμα 8K HDR ίσως δεν είναι τυχαία αφού τον επόμενο μήνα διεξάγεται η CES 2018, η μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών καταναλωτικών ειδών στον κόσμο. Αν και δεν υπάρχουν σχετικές πληροφορίες, όπως φαίνεται η Sony θα επιλέξει τη συγκεκριμένη έκθεση για να παρουσιάσει μεταξύ άλλων και την πρώτη της τηλεόραση με ανάλυση 8K (7680×4320).

insomnia.gr

Σχετικά άρθρα