ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Ένα τριήμερο εθελοντισμού για πρώτη φορά στην Κρήτη

0

Ο εθελοντισμός έχει μπει… για τα καλά στη ζωή μας και στην καθημερινότητά μας, σε τέτοιο σημείο που για κάποιους έχει γίνει τρόπος ζωής.

Γι' αυτό το λόγο, τo «Sociallazo ΝΝC» με αφορμή τη «Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού για Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη», διοργανώνει το 1ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Εθελοντισμού για ένα ολόκληρο τριήμερο (8-9-10 Δεκεμβρίου).

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου προς τιμήν των Εθελοντικών Ομάδων που δραστηριοποιούνται στη Κρήτη.

Στόχος είναι να αναδειχθεί το έργο των εθελοντών και παράλληλα να ενημερωθούν, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν οι συμπολίτες μας. Ώρα έναρξης 5 το απόγευμα.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ και σε συνεργασία με Παραγωγικούς Φορείς και Ανθρώπους της πόλης, θα πραγματοποιηθούν και άλλες δραστηριότητες όπως κοινωνική κουζίνα, συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, προβολή ταινιών μικρού μήκους, ομιλίες-συζητήσεις, workshopοινολογίας/καφέ/αυτοσχεδιασμού-θεατρικό παιχνίδι, έντεχνη βραδιά, κρητικό γλέντι κ.α.

Ποιοι είναι το «Sociallazo ΝΝC»;

To«Sociallazo ΝΝC» είναι ένας Κόμβος Δικτύωσης, Συνεργασίας και Δημιουργικότητας για την Κοινωνική Καινοτομία και Τοπική Ανάπτυξη.

Στόχος του είναι να Δικτυώσει την Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα με σκοπό να δημιουργηθεί ένα Δυναμικό Οικοσύστημα Συνέργειας, παγκόσμια συνδεδεμένο, όπου στους χώρους του μπορεί να επωάσει, να αναπτύξει και να υποστηρίξει εθελοντικές και επιχειρηματικές ομάδες και δράσεις για θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Οι δράσεις του βασίζονται στον Αθλητισμό, την Τέχνη, την Επιστήμη-Τεχνολογία, την Εκπαίδευση, το Περιβάλλον και στην Επιχειρηματικότητα με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο πιστεύοντας ότι αυτοί είναι οι πυλώνες του Πολιτισμού του 21ου Αιώνα.

Όραμα του είναι η Συνοχή και η Εξέλιξη την κοινωνίας μας όπως και η ανάδειξη της Συνεργασίας και της Συνεισφοράς ως Ανθρώπινες Αξίες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ