ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου εμμένει στο ΟΧΙ στις ΒΑΠΕ

0

Σε απάντηση της ανοιχτής επιστολής του κ. Κώστα Κλάδου σχετικά με την εγκατάσταση ΒΑΠΕ στη περιοχή της Κουρούπας η οποία είδε το φως της δημοσιότητας στις 21 Δεκεμβρίου,  η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου επισημαίνει τα εξής:

  1. Η παρούσα Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης έχουν την πολιτική βούληση να εφαρμόσουν στο ακέραιο τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (202/2015 και 27/2017), να εισακούσουν την βούληση της τοπικής κοινωνίας και να μην επιτρέψουν την εγκατάσταση νέων ΒΑΠΕ στην περιοχή μας. Επίσης έχει εξαντλήσει τα θεσμικά της περιθώρια αφού όλες οι συλλογικές της αποφάσεις είναι ενάντια στις ΒΑΠΕ: στις προτάσεις για τον χωροταξικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης, στην διαβούλευση για το ΣΧΟΑΠ της δημοτικής ενότητας Φοίνικα αλλά και στις γνωμοδοτήσεις των μελετών.
  2. Ο κ. Κλάδος όντως επιδίωξε με κάθε τρόπο να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Γιάννη Ταταράκη. Ουδέποτε όμως πραγματοποιήθηκε συνάντηση αφού οι απόψεις του Δημάρχου είναι γνωστές και καταγεγραμμένες στο δημόσιο διάλογο επομένως η συνάντηση θα ήταν ανώφελη. Προφανώς ο κ Κλάδος εξέλαβε την άρνηση οποιαδήποτε συζήτησης για το θέμα σαν σιωπή, και την σιωπή σαν θετική στάση. Κρίμα.
  3. Μείναμε έκπληκτοι με την ομολογία του κ. Κλάδου: «Άντρα μπροστάρη έψαχνα με ηγετικό προφίλ, σεβόμενος τις όποιες ιδιαιτερότητες και εγωισμούς» και την πρόθεση του να στρατεύσει δημότες μας και να διχάσει τη τοπική μας κοινωνία προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα επιχειρηματικά του σχεδία. Προφανώς δεν είχε υπολογίσει ότι οι αξίες των Αγιοβασιλιωτών η αγάπη για τον τόπο τους, ο σεβασμός στην ιστορία τους και την πολιτιστική τους κληρονομιά και οι περιβαλλοντικές - οικολογικές ευαισθησίες τους υπερβαίνουν σκοπιμότητες και επιχειρηματικά συμφέροντα από όπου και οποιονδήποτε και αν εκφράζονται.

Τέλος,  όπως έχει δηλωθεί κατ’ επανάληψη από τον Δήμαρχο Γιάννη Ταταράκη το όραμα μας  και ο στρατηγικός σχεδιασμός μας για την ανάπτυξη του τόπου είναι διαφορετικός από τους σχεδιασμούς των μεγάλων εταιρειών. Θα πρέπει λοιπόν όλοι να αναλογιστούν την ευθύνη τους απέναντι στην ιστορία του τόπου, να σεβαστούν την θέληση και την αξιοπρέπεια της τοπικής κοινωνίας  και να μην επιτρέψουν να γίνουν τα έργα αυτά που στοχεύουν στο κέρδος σε βάρος του περιβάλλοντος και της ζωής μας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ