ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

ΠΑΜΕ Ρεθύμνου: Όλοι στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη

0

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Εργαζόμενοι εργαζόμενες, άνεργοι, νέοι

Στις 4/12 το βράδι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ σαν τον κλέφτη κυριολεκτικά κατέθεσε τροπολογία, που βάζει νέα εμπόδια στο, κατακτημένο με ποτάμια απ’ το αίμα της τάξης μας, δικαίωμα να οργανώνεται, να διεκδικεί, να απεργεί. Μέσα σε 2 ώρες τα ταξικά συνδικάτα, που συντονίζονται στο πλαίσιο του ΠΑΜΕ είχαν εξαγγείλει συλλαλητήρια σε πάνω από 20 πόλεις στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την ετοιμότητα, την αναντικατάστατη αξία του διακριτού πόλου, του ταξικού εργατικού κινήματος. Η άθλια προσπάθεια αιφνιδιασμού είχε πέσει στο κενό γι’ αυτό αναγκάστηκαν να την αποσύρουν. Η απόσυρση όμως αυτή είναι προσωρινή. Σύντομα θα επανέλθουν.

Στις αθλιότητες του αιφνιδιασμού οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν διδακτορικό. Πάσχα ψήφισαν το αντιασφαλιστικό τερατούργημα, 15Αυγουστο το 3 μνημόνιο. Το ΠΑΜΕ είχε και τότε την ετοιμότητα να απαντήσει. Τα τεχνάσματά τους δείχνουν πόσο φοβούνται τις μαζικές εργατικές λαϊκές αντιδράσεις. Όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ. Να πάρουν το μήνυμα που χρειάζεται.

Αυτοί που νομοθέτησαν και διατηρούν την αθλιότητα των «ενώσεων προσώπων», όπου 4-5 εκλεκτοί της εργοδοσίας υπογράφουν μαζί της τις άθλιες επιχειρησιακές συμβάσεις, χωρίς καμιά εξουσιοδότηση και έλεγχο από τους υπόλοιπους εργαζόμενους, θέλει πολύ θράσος να δίνουν μαθήματα αντιπροσωπευτικότητας.       Θέλουν να μας αλυσοδέσουν χειροπόδαρα γιατί ξέρουν πως, η αντεργατική αντιλαϊκή τους βαρβαρότητα θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμη.  Η 3η αξιολόγησή τους, ο προϋπολογισμός τους φέρνουν νέες περικοπές για τους εργαζόμενους στα εργασιακά, στην υγεία στην πρόνοια κλπ Η άγρια φοροληστεία, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί θα εξαθλιώσουν χιλιάδες ακόμη εργατικές λαϊκές οικογένειες.  Μας περιπαίζουν ξεδιάντροπα με το δήθεν «τέλος των μνημονίων» όταν μένουν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, τα 4ωρα, η καρατόμηση των συντάξεων και των  δικαιωμάτων στην υγεία, στην πρόνοια, στην μόρφωση των παιδιών μας. Όταν καταργείται ακόμη και το ΕΚΑΣ το2018 και 2019, έρχεται η νέα μείωση του αφορολόγητου. Όταν τα ματωμένα πλεονάσματα και οι αυτόματοι κόφτες τους φτάνουν στο 2060.

Η «δίκαιη ανάπτυξή τους» έχει νέα προνόμια για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και νέα βάσανα για το λαό. Τη ζούμε ήδη στην εργασιακή γαλέρα του  τουρισμού. Με μισθούς ψίχουλα, σακατευόμαστε στα 10ωρα και τα 12ωρα, στις χιλιάδες ώρες απλήρωτης δουλειάς,  για καταρρίπτονται όλα τα ρεκόρ αφίξεων και κερδοφορίας των ξενοδοχειακών ομίλων. Στο εμπόριο και αλλού δεν τους φτάνουν τα 4ωρα, το κλάδεμα της Κυριακάτικης αργίας, που διαλύουν τη ζωή μας, εκτοξεύοντας τα κέρδη τους. Θέλουν και τα συμβόλαια μηδενικού χρόνου και τον ανενεργό χρόνο εργασίας και ότι άλλο σκαρφίζεται η ακόρεστη δίψα των κερδών τους.

Σε μία μόνο μέρα τα ΜΑΤ ξυλοφόρτωσαν και προχώρησαν σε συλλήψεις των απλήρωτων απολυμένων στα Γιάννενα, των αγωνιζόμενων ενάντια στις κατασχέσεις στην Αθήνα, των φοιτητών των εστιών, που διεκδικούσαν ένα πιάτο φαΐ. Ο βούρδουλας ήταν πάντα το αναγκαίο συμπλήρωμα της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ως εδώ με τα ψέματα, τις απάτες, της ζωής με τα ψίχουλα!

Κάνουμε στην άκρη τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες. Οι «διαμαρτυρίες» τους για δήθεν «αντιαναπτυξιακό προϋπολογισμό» που τάχατες «δεν απαντά στις ανάγκες της οικονομίας» όσο κι αν πασπαλίζονται με τα περί «λαϊκής οικογένειας», «φτωχοποίησης» είναι copy paste από τις απαιτήσεις των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των «θεσμών». Τα προγράμματα της κυβέρνησης και των κομμάτων του κεφαλαίου. Προσπαθούν να «παντρέψουν» τα κέρδη της οικονομίας των καπιταλιστών με τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα κάνοντας πως δεν καταλαβαίνουν πως ακριβώς στο δικό τους βωμό θυσιάζουν εμάς. Μόνη τους έγνοια είναι πως με την στήριξη της εργοδοσίας, με άθλιες νοθείες θα εξασφαλίζουν τους αντεργατικούς συσχετισμούς στα συνδικάτα μας για να μας αλυσοδένουν από τα μέσα.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους αγωνιστές και τίμιους συναδέλφους να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής, να οργανώσουν συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις στους χώρους δουλειάς, να παρθούν αποφάσεις μαζικής συμμετοχής. ΤΩΡΑ είναι ανάγκη να δυναμώσουμε τον ταξικό αγώνα όχι μόνο αποκρούοντας τα νέα μέτρα τους αλλά και διεκδικώντας το πλαίσιο εκείνων των αιτημάτων που μας δίνει ανάσα από τη φτωχοποίηση και τη χρεοκοπία. Για ένα δρόμο ανάπτυξης σε όφελος του λαού και όχι των εκμεταλλευτών και των αγορών.

Διεκδικούμε:

  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
  • Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
  • Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
  • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΙΣ 10.30 πμ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ