ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πρώτες εικόνες του πυραύλου της SpaceX για το ταξίδι στον Άρη

0

Ο Musk μας δίνει την ευκαιρία να πάρουμε μία γεύση από τον πύραυλο που θα αναβαθμίσει μέσα στο 2018 τις δυνατότητες της SpaceX στις εκτοξεύσεις πυραύλων και στις μεταφορές φορτίων στο διάστημα.

Ο επικεφαλής της εταιρείας “ανέβασε” στο Twitter φωτογραφίες του πυραύλου Falcon Heavy που βρίσκεται σε ένα υπόστεγο στη Φλόριντα, όπου ετοιμάζεται για την παρθενική του εκτόξευση μέσα στον Ιανουάριο. Ο πανίσχυρος νέος πύραυλος αποτελείται από τρεις Falcon 9, στην κορυφή του κεντρικού από τους οποίους υπάρχει το προωθητικό σύστημα δευτέρου σταδίου.

Έπειτα από χρόνια καθυστερήσεων, είναι έτοιμος για να κάνει “πρεμιέρα” κουβαλώντας ένα μάλλον ανορθόδοξο φορτίο – το Tesla Roadster του Musk.Η εκτόξευση θα αποτελέσει το επόμενο βήμα του Musk για την εκπλήρωση του οράματός του που είναι δεν είναι άλλο από τον εποικισμό άλλων πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, ξεκινώντας από τη Σελήνη και τον Άρη. Στην πρώτη του αποστολή, ο Falcon Heavy θα αγγίξει το 92% της μέγιστης ισχύος του.

Αν όλα πάνε καλά, τότε σε επόμενη φάση θα επιχειρηθεί η προσεδάφιση των τριών πυραύλων Falcon πίσω στη Γη, όπως γίνεται και τώρα αλλά με τη χρήση των συγκεκριμένων πυραύλων μεμονωμένα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ