ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα πρώτα ηλεκτρικά ταξί στους δρόμους του Λονδίνου

0

Τα πρώτα ηλεκτρικά ταξί έκαναν την εμφάνισή τους στη βρετανική πρωτεύουσα, σε μία προσπάθεια να μειωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση στην πόλη. Ωστόσο, ορισμένοι υποστηρίζουν πως το κόστος του θα αποθαρρύνει αρκετούς οδηγούς από το να γίνουν “πράσινοι”.

Το όχημα κοστίζει 55.599 λίρες, σε αντίθεση με το νεότερο πετρελαιοκίνητο μοντέλο, το οποίο κοστίζει 45.000 λίρες, δηλαδή £10.599 (12.000 ευρώ) φθηνότερα. Πάντως, ο Chris Gubbey, επικεφαλής της κατασκευάστριας εταιρείας London Electric Vehicle Company (LEVC), επιμένει πως θα παίξει σημαντικό ρόλο στο να βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα.

Το λανσάρισμα έρχεται λίγες εβδομάδες νωρίτερα από την έναρξη ισχύος ενός νέο κανόνου που επιβάλει στα νέα ταξί στην πόλη να μπορούν να κινούνται με μηδενικές εκπομπές. Περισσότερα από 9.000 ηλεκτροκίνητα ταξί, περίπου ο μισός από τον τρέχονται στόλο, αναμένεται να κυκλοφορούν από το 2021.

Το όχημα μπορεί να καλύπτει 129 χλμ. με μία φόρτιση, ενώ διαθέτει έναν πετρελαιοκινητήρα 1,5 λίτρων ως υποβοήθηση για μεγαλύτερες διαδρομές. Διαθέτει έξι θέσεις, Wi-Fi, θύρες USB για φόρτιση, όπως επίσης και POS για ανέπαφες συναλλαγές.

Σύμφωνα με τη LEVC, οι οδηγοί θα εξοικονομούν περίπου 110 ευρώ την εβδομάδα σε καύσιμα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ