Οι Ρεθεμνιώτες καλλιτέχνες με πανελλήνια απήχηση

ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΛΕΤΑΣ

Αισιοδοξία για το τοπικό καλλιτεχνικό γίγνεσθαι, προκάλεσε η εκδήλωση, που οργανώθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής στον κινηματογράφο Cineland Pantelis  στο Ρέθυμνο, όπου η εταιρεία «Ορίζοντες Τέχνης» παρουσίασε το πέμπτο προσωπικό cd «Φεγγαρόκηπος» του Ρεθυμνιώτη μουσικού και συνθέτη Αντώνη Ζαχαράκη ενώ προβλήθηκε η ταινία μικρού μήκους του Γιάννη Μπλέτα με τίτλο «Τα γεμιστά», η οποία έχει βραβευτεί σε διεθνή φεστιβάλ για τη μουσική της και τη φωτογραφία της.

Την αίθουσα του κινηματογράφου γέμισαν εκατοντάδες φίλοι των δύο καλλιτεχνών ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου κ. Γιωργος Πολιουδάκης.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης μέσα μία εξαιρετική ατμόσφαιρα   ανέλαβαν η Μαρία Ζαχαράκη – αδερφή του Αντώνη και στιχουργός τραγουδιών που συμμετέχουν στο CD – και η Άρτεμις  Καυκαλάκη, μέλος των «Φωνών του Νότου».

Η Μαρίλυ Αγγελιδάκη από τους «Ορίζοντες Τέχνης» ευχαρίστησε τον Αντώνη Ζαχαράκη για την εμπιστοσύνη που της έδειξε να αναλάβει την παραγωγή της δουλειάς του και όλους όσοι βρέθηκαν εκεί για να τιμήσουν τον ρεθυμνιώτη δημιουργό.

Ο σκηνοθέτης, Θωμάς Καντιφές μίλησε για τον Αντώνη Ζαχαράκη,  ο οποίος συνεργάζεται άλλωστε χρόνια με τον ρεθυμνιώτη μουσικό και στον Θεατρικό Περίπλου.

Κι όπως λέει ο Αντώνης Ζαχαράκης, «πίσω από τα τραγούδια, πίσω από τα όργανα, πίσω από τους στίχους, πίσω από τα βίντεο και τις φωτογραφίες, πίσω από κάθε νότα ή λέξη που ακούσατε εδώ σήμερα υπάρχουν άνθρωποι. Αυτούς διπλά ευχαριστώ»!

Συνοδευόμενοι, στο πιάνο από την Αντιγόνη Αραμπατζόγλου,  τραγούδησαν  επί σκηνής ο Νίκος Μαρκαντώνης, η Στέλλα Σειραγάκη και ο Αργύρης Έξαρχος. Ενώ στη συνέχεια, προβλήθηκε το βίντεο κλιπ του τραγουδιού που ερμηνεύει η Γεωργία Νταγάκη «Σύννεφο θα γίνω».

Τις ευχές τους στον Αντώνη Ζαχαράκη έστειλαν μέσω βίντεο και όλοι οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη δουλειά του, ευχαριστώντας τον για την εξαιρετική συνεργασία.

Η εκδήλωση περιελάμβανε και ένα πανέμορφο χορευτικό από τη Σοφία Γαλανάκη και τον Κώστα Μανωλεσάκη ενώ έκλεισε με την προβολή της ταινίας του Γιάννη Μπλέτα, για την οποία μίλησε η σκηνοθέτιδα Μαρία Σακκαδάκη – Σακαράκη, αλλά και ο Λευτέρης Τζαγκαράκης, που έπαιξε μουσική και πρωταγωνίστησε σε αυτήν!

 ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ CD

Στη νέα αυτή δουλειά τραγουδούν σημαντικοί καλλιτέχνες όπως ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Βασίλης Σκουλάς, ο Παντελής Θαλασσινός, η Ερωφίλη, ο Δημήτρης Υφαντής, η Γεωργία Νταγάκη, ο Μιχάλης Νικηφόρος, η Στέλλα Σειραγάκη, ο Αργύρης Έξαρχος και ο Νίκος Μαρκαντώνης.

Στίχους έχουν γράψει οι Γιάννης Ζαρκαδούλιας, Μαρία Πεννή – Ζαχαράκη, Διαμαντής Κορτέσης, Παναγιώτα Ρόπαλη, Όλγα Μιχελή και Μαρία Ζαχαράκη.

Φωτογραφίες :Μανώλης Δενδάκης

Σχετικά άρθρα