ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σχολές Γονέων στον Δήμο Μυλοποτάμου

0

Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια των δράσεων συμβουλευτικής προς την κοινότητα ο Δήμος Μυλοποτάμου ( Κοινωνική Υπηρεσία και Κέντρο Κοινότητας ) θα διοργανώσουν σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Ρεθύμνου Σχολή Γονέων.

Η Σχολή Γονέων είναι μια ομάδα γονέων που συζητά, με την βοήθεια ειδικευμένης συντονίστριας θέματα που αφορούν τους γονείς και τις σχέσεις τους με τα παιδιά τους όπως: ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, επικοινωνία με τα παιδιά, επίλυση συγκρούσεων, συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών και όρια και οποιοδήποτε άλλο θέμα ενδιαφέρει την ομάδα  . Στόχος είναι οι γονείς στα πλαίσια της ομάδας να επεξεργαστούν θέματα που αφορούν την ανατροφή των παιδιών τους, αλλά και να βρουν οι ίδιοι στήριξη στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή ζωή της οικογένειας.

Η δράση θα ξεκινήσει περίπου αρχές Φεβρουαρίου και θα περιλαμβάνει 8 εβδομαδιαίες δίωρες συναντήσεις. Οι σχολές γονέων δύνανται να πραγματοποιηθούν τόσο στο Πέραμα όσο και στο Γαράζο εφόσον υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον. Η Σχολή γονέων απευθύνεται σε γονείς μαθητών γυμνασίου και λυκείου που διαμένουν μόνιμα στο Δήμο και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Αιτήσεις συμμετοχής έχουν αποσταλεί ήδη στους γονείς μέσω των σχολείων.

Πληροφορίες Κέντρο Κοινότητας (χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο των ΠΕΠ του ΕΣΠΑ 2014-2020)  Τηλ. 28340 20419.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ