ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Αυξημένη μοριοδότηση για τα σχολεία ζητά ο Δήμος Μυλοποτάμου

0

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από την περιοχή του Μυλοποτάμου για το ζήτημα της μοριοδότησης των σχολείων του εκεί δήμου. Με ανακοίνωση της η Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Μυλοποτάμου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την προτεινόμενη από το Υπουργείο μοριοδότηση των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, διότι, όπως τονίζεται, δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας αυτών.

Ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου Δημήτρης Κόκκινος & Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Δήμου Μυλοποτάμου

Στην ανακοίνωση, επισημαίνονται τα εξής:

«Τα περισσότερα σχολεία της επαρχίας είναι μικρά, λειτουργούν σε μακρινά, μικρά, ορεινά ή ημιορεινά χωριά, με παλιό οδικό δίκτυο ανάμεσα αυτό οροσειρές του Ψηλορείτη και των Ταλέων Ορέων.

Απομακρυσμένα από αυτό πόλεις του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου, τα σχολεία των χωριών αυτών δεν επιλέγονται εύκολα από εκπαιδευτικούς, με αποτέλεσμα σχεδόν πάντα να καθυστερεί η στελέχωση τους και ειδικά στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα, ειδικότητες να καλύπτονται Δεκέμβριο ή Ιανουάριο, δηλαδή αρκετούς μήνες μετά την έναρξη αυτό σχολικής χρονιάς. Αυτό έχει δυσμενές αντίκτυπο στην εκπαίδευση των παιδιών και προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις των γονέων και κηδεμόνων αλλά και αυτό κοινωνίας.

Ως εκ τούτου, ένα από τα μέτρα που θα μπορούσαν να δώσουν διέξοδο στο ζήτημα αυτό, είναι η αυξημένη μοριοδότηση των σχολείων και ο χαρακτηρισμός αυτό ως δυσπρόσιτα.

ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕ:

  1. Για όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Μυλοποτάμου να ισχύσει η μοριοδότηση που προτείνουν τα αρμόδια ΠΥΣΔΕ της Π.Ε. Ρεθύμνου, η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Ρεθύμνου.
  2. Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Ζωνιανών και Κουλούκωνα του Δήμου Μυλοποτάμου, τα οποία έως σήμερα δεν έχουν χαρακτηριστεί δυσπρόσιτα, να χαρακτηριστούν δυσπρόσιτα με την αυξημένη μοριοδότηση που προβλέπεται.»
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ