ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Βουλωμένα αυτιά από πτήση ή υψόμετρο; Οι κινήσεις για να επανέλθουν άμεσα

0

Μετά από κάθε πτήση, ή βόλτα στο βουνό τα αυτιά σας υποφέρουν.

Έχουν περάσει δύο ώρες από την άφιξή σας στο αεροδρόμιο και εξακολουθείτε να αισθάνεστε τα αυτιά σας βουλωμένα μετά την πτήση με το αεροπλάνο. Κάθε φορά το ίδιο πρόβλημα.

Η αίσθηση είναι σίγουρα ενοχλητική, πιθανόν επώδυνη ακόμα και επικίνδυνη.

Επιπλέον παλεύετε για να ακούσετε τους ξεναγούς σας, να ακολουθήσετε τις επαγγελματικές σας συναντήσεις ή να μιλήσετε με τους φίλους σας στο μπαρ του ξενοδοχείου. Τα αυτιά σας μετά το ταξίδι είναι απόλυτα βουλωμένα και εσείς είστε μέσα στα νεύρα αφού, εξαιτίας τους δεν μπορείτε να απολαύσετε το ταξίδι σας.

Αντί όμως να περιμένετε να περάσει μόνο του, αυτό το ενοχλητικό, βουλωμένο συναίσθημα, μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό μόνες σας. Υπάρχουν τρόποι να επιταχύνετε τη διαδικασία με ασφάλεια και πάνω από όλα φυσικά. Θα σας σώσουν ακόμα και πριν από την πτήση αν υποφέρετε από κρύωμα ή ίωση και θα προλάβουν τα χειρότερα!

Εμείς βρήκαμε τις πιο απλές κινήσεις που μπορείτε να κάνετε για ανακουφίσετε τα αυτιά σας και να τα επαναφέρετε. Ανακαλύψτε όλους τους τρόπους και θα μας ευγνωμονείτε στην επόμενη προγραμματισμένη πτήση σας.

1 Κλείστε το στόμα και την μύτη σας και φυσήξτε αέρα, φουσκώνοντας απαλά τα μάγουλα. Αυτή η μέθοδος θα εξισώσει την πίεση, αλλά προσέξτε να μην φυσήξετε πολύ δυνατά και βλάψετε τα τύμπανα σας.

2 Κλείστε την μύτη σας και πιείτε μερικές γουλιές νερό. Η προσπάθεια να καταπιείτε θα βοηθήσει την πίεση στα αυτιά σας.

3 Βάλτε ελαιόλαδο ή οξυζενέ

Θα ξεμπλοκάρουν τον ακουστικό σωλήνα. Ξαπλώστε με το μπλοκαρισμένο αυτί προς τα επάνω και χρησιμοποιήστε 3-5 σταγόνες από το λάδι ή το οξυζενέ. Παραμείνετε σε αυτήν την θέση για πέντε έως δέκα λεπτά. Στη συνέχεια, γυρίστε με το βουλωμένο αυτί στραμμένο προς τα κάτω και ώστε να απομακρυνθεί η περιττή ποσότητα υγρού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνική τρεις φορές την ημέρα έως επτά ημέρες.

4 Βρέξτε μία πετσέτα με ζεστό νερό και στραγγίξτε την. Ακουμπήστε την στο αυτί σας για πέντε έως δέκα λεπτά. Η θερμότητα θα μαλακώσει και θα βοηθήσει στο ενοχλητικό συναίσθημα.

5 Ο ατμός μπορεί να σας σώσει.

Βράστε νερό ρίξτε το σε ένα μεγάλο μπολ. Σκύψτε πάνω από το μπολ, με προσοχή μην καείτε. Με μια πετσέτα καλύψτε το κεφάλι σας και το μπολ ώστε να μην διαφεύγει ο ατμός από το πλάι. Εισπνεύστε τον ατμό. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες τσαγιού ή έλαιο λεβάντας στο νερό για να μειώσετε περαιτέρω τον πόνο και τη φλεγμονή. Αναπνεύστε μέχρι να αισθανθείτε ότι τα αυτιά σας αρχίζουν να ανοίγουν.

Με αυτά τα έξυπνα tip θα δείτε άμεσο αποτέλεσμα και θα νιώσετε καλύτερα στην στιγμή χωρίς να χρειαστεί να περιμένετε με τις ώρες. Έτσι κάθε φορά θα μπορείτε να συγκεντρωθείτε και να απολαύσετε το ταξίδι σας χωρίς να σας απασχολεί τίποτα άλλο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ