ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Samsung έχει στόχο να πουλήσει 320 εκατομμύρια smartphones το 2018, ενώ ετοιμάζει και “foldable μοντέλο”

0

Ένας από τους στόχους που έχει θέσει η Samsung είναι να καταφέρει να πουλήσει το 2018 όσα κινητά πούλησε το 2017, δηλαδή περίπου 320 εκατομμύρια.

Τη σχετική πληροφορία δημοσίευσε η Κορεατική ιστοσελίδα “The Investor”, βασιζόμενη σε διαρροές πληροφοριών που προέρχονται από τη Samsung στους προμηθευτές της. Οι εκτιμήσεις για πωλήσεις 320 εκατομμυρίων smartphones μέσα στο 2018 είναι αποτέλεσμα της κορεσμένης αγοράς, όπου η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία έχει βάλει στόχο απλώς να διατηρήσει τις πωλήσεις της (και επομένως δεν υπάρχουν περιθώρια για ανάπτυξη).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Samsung, το 2018 θα πουλήσεις 320 εκατομμύρια smartphones, 40 εκατομμύρια feature phones, 20 εκατομμύρια tablets και 5 εκατομμύρια wearables.

Αν πράγματι η Samsung καταφέρει να πουλήσει 320 εκατομμύρια smartphones, θα διατηρήσει τη πρώτη θέση που κατέχει σε πωλήσεις μονάδων στην παγκόσμια αγορά smartphones. Οι δύο μεγαλύτεροι ανταγωνιστές της, οι Apple και Huawei σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται να πουλήσουν 200 εκατομμύρια και 150 εκατομμύρια συσκευές αντίστοιχα.

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σημείο στην αναφορά της ιστοσελίδας The Investor, πέρα από το ότι δεν προβλέπεται να αυξήσει τις πωλήσεις smartphones είναι ότι πρόκειται να εστιάσει περισσότερο στα higher-end μοντέλα καθώς και ότι πρόκειται να παρουσιάσει ένα smartphone με οθόνη που διπλώνει. Αν και έχουμε διαβάσει ότι η συγκεκριμένη συσκευή πρόκειται να ανακοινωθεί μέσα στο 2019, δεν αποκλείεται να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό προς το τέλος του 2018.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ