ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Γαλάτες εν δράσει…

0

Το 29ο Κυνήγι του θησαυρού που διοργανώνουν οι «Γαλάτες» έχει ήδη ξεκινήσει διαδικτυακά. Οι ομάδες κλήθηκαν να απαντήσουν στους δύο πρώτους ιντερνετικούς γρίφους, ενώ απόψε Σάββατο στις 6 το απόγευμα, θα κληθούν να στείλουν απαντήσεις και για τον τρίτο.

Η πρωτότυπη σελίδα της διοργανώτριας ομάδας, είναι πραγματικά η χαρά του κυνηγού, αφού οι Γαλάτες έχουν τοποθετήσει φανερά και κρυφά σημεία και συνδέσμους που ανοίγουν τις 3 ιστορίες και την «τοποθέτηση προϊόντος», που μέσω ενός διαφημιστικού σποτ, οι ομάδες καλούνται να παραγγείλουν την «έξυπνη τσάπα»!

ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ…

Το αραπάκι…

Η πρώτη ιστορία που παρεμπίπτοντος είναι αληθινή, προλογίζεται από τους διοργανωτές ως εξής:

«Bulee “Slim” Gaillard

Σε μια τρύπα, 2 βήματα από την προβλήτα, κοιμότανε 5-6 βράδια τώρα ένα αραπάκι. Μαύρο αυτό, μαύρη η τρύπα, λες και το κατάπινε. Εκεί ξημερωνότανε το κακορίζικο μοναχό, με τις φωνές του λιμανιού και τα τραγούδια των προσφύγων που ψάχνανε το μεροκάματο του αχθοφόρου.

Πώς είχε χάσει το καράβι του κανείς δεν κατάλαβε, ούτε κι εκείνο το κατάλαβε, χαμένο στα κοντινά στενά...

Έτρεξε δεξιά, αριστερά, πάλι δεξιά, γύρισε πίσω, το πήρε από την αρχή, πάλι χαμένο ήτανε...

Και το καράβι έφυγε...»

Υπάρχει βέβαια και ο ανάλογος σύνδεσμος για περισσότερα…

Ο Σάχης Νασρεντίν

Για τη δεύτερη ιστορία που επίσης αφορά υπαρκτό πρόσωπο οι Γαλάτες γράφουν:

«Anis – al - Dawla

Ο Naser al-Din Shah Qajar ήταν φανατικός φωτογράφος. Φωτογράφιζε με μανία από 11 χρονών κι όταν δολοφονήθηκε βρέθηκαν στο παλάτι του 48.000 φωτογραφίες.

Από τις 84 γυναίκες του χαρεμιού του, προτιμούσε να φωτογραφίζει την αγαπημένη του Fatema-soltan, μια ορφανή που τρύπωσε στο παλάτι σαν υπηρέτρια κι έφτασε να γίνει η Anis-al-Dawla (η Σύντροφος του Κυρίαρχου).»

Και εδώ δίνουν ηλεκτρονικό σύνδεσμό για περισσότερες πληροφορίες…

 O Σόννυ

Στην τρίτη ιστορία που όπως και οι προηγούμενες αφορά αληθινό γεγονός αναφέρεται:  

«Γεώργιος Λ. Σταθάκης

Ο Σόννυ είναι 105 χρονών κι αν κάτι δεν πάει καλά, εκείνος θα σας διηγηθεί την ιστορία μας… είπε ο σεφ και χώθηκε θαρραλέα στην τρύπα. Την επόμενη μέρα 6 Ιουλίου 1930 στις 9:30 μμ ανασύρθηκαν. Ο Σόννυ ήταν ζωντανός, ποτέ όμως δεν ομολόγησε τίποτα…»

Και φυσικά κι εδώ ακολουθούν οι ανάλογοι σύνδεσμοι με περισσότερες πληροφορίες.

Πόσες ιστορίες θα ακολουθήσουν, αν ακολουθήσουν, αυτό το ξέρουν μόνο οι Γαλάτες, που κατάφεραν να κάνουν ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα με την κυνηγητική τους σελίδα να κρατά τους κυνηγούς σε εγρήγορση.

Το πρώτο κυνήγι ΚΑΠΗ είναι γεγονός! 

Για όλες τις ηλικίες φρόντισαν φέτος οι διοργανωτές, αφού εκτός από το κλασικό παιχνίδι και το καθιερωμένο «παιδικό», θα υπάρξει το εφηβικό που μπήκε στη ζωή των κυνηγών τα τελευταία χρόνια, ενώ για πρώτη φορά φέτος διοργανώνεται ξεχωριστό παιχνίδι για την τρίτη ηλικία.

Έτσι, οι παππούδες και οι γιαγιάδες που κάθε ομάδα έχει και χρησιμοποιεί τις γνώσεις τους και τη μνήμη τους στο παιχνίδι, από φέτος έχουν το δικό τους κυνήγι.

Το οποίο θα διεξαχθεί στις 24 Ιανουαρίου το απόγευμα, στις αίθουσες του πρώτου ΚΑΠΗ όπου 5 ομάδες των 15 ατόμων από όλα τα ΚΑΠΗ του Ρεθύμνου θα διεκδικήσουν το θησαυρό των Γαλατών…

 

ΑΘΗΝΑ ΠΕΤΡΑΚΑΚΗ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ