ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Ο πιο "αιματοβαμμένος" νομός της Κρήτης

0

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας - Δείτε το θλιβερό απολογισμό σε γράφημα

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις ψυχές που έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο της Κρήτης, τα τελευταία 5 χρόνια δημοσιεύει ο "Ελεύθερος Τύπος".

Ο Χρήστος και η Μαίρη, τα δύο παιδιά που έχασαν τη ζωή τους λίγο πριν αρχίσουν την κοινή τους πορεία, τις πρώτες ημέρες του 2018, έπεσαν θύματα της πιο θανατηφόρας...βαφτισμένης εθνικής οδού, και του πιο αιματοβαμμένου νομού της Κρήτης, του νομού Ηρακλείου.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο συγκεκριμένος νομός και γενικότερα η Περιφέρεια Κρήτης, είναι συνδεδεμένοι με δεκάδες ανθρώπινες τραγωδίες στα πιο φονικά σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα του νησιού.

Την τελευταία πενταετία (2013-2017)287 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους σε 1.029 τροχαία ατυχήματα στην Κρήτη. Πρωταθλήτρια χρονιά το 2015 με 64 νεκρούς και η αμέσως επόμενη με 63, με τα περισσότερα στο νομό Ηρακλείου. Το 2016, 24 από τους 63 νεκρούς τροχαίων δυστυχημάτων καταγράφηκαν στο συγκεκριμένο νομό και 20 από τους συνολικά 49, το 2017.Το τρίμηνο Ιούνιου-Ιούλιους-Αύγουστος του 2017,14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους του νησίου με τους 8 μονο τον Αύγουστο.

Απολογισμός

Από τα 150 τροχαία ατυχήματα του 2017 τα 40 σημειώθηκαν στο νομό Χανίων, 7 στο νομό Ρεθύμνου, 68 στο νομό Ηρακλείου, 20 στο νομό Λασιθίου και 15 στο Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης. Από αυτά τα 12 θανατηφόρα σημειώθηκαν στο νομό Χανίων, 2 στο Ρέθυμνο, 19 στο Ηράκλειο 5 στο Λασίθι και 8 στο Βόρειο Οδικό Αξονα

Σοβαρά τροχαία καταγράφηκαν 7 στο νομό Χανίων, 0 στο Ρέθυμνο, 22 στο Ηράκλειο, 7 στο Λασίθι και ένα στο ΒΟΑΚ. Τα στοιχεία για τα τροχαία με ελαφρά τραυματίες είναι 21 στα Χανιά, 5 στο Ρέθυμνο, 27 στο Ηράκλειο, 8 στο Λασίθι και 6 στο ΒΟΑΚ

Ο θλιβερός απολογισμός θυμάτων στην άσφαλτο της Κρήτης ανά νομό έχει ως εξής 14 στο νομό Χανίων, 2 στο νομό Ρεθύμνου, 20 στο νομό Ηρακλείου, 5 στο νομό Λασιθίου και 8 στο ΒΟΑΚ.

Συνολικά το 2017 τραυματίστηκαν σοβαρά 41 άνθρωποι και 125 ελαφρά. Το 2016 στους δρόμους της Κρήτης είχαν σκοτωθεί 63 άνθρωποι, 49 είχαν τραυματιστεί σοβαρά και 139 ελαφρά.

O Χρήστος και η Μαίρη 23 και 22 χρόνων αλλά και η 45χρονη μητέρα της έχασαν τη ζωή τους στην Εθνική Οδό Ηρακλείου-Χανίων στο ύψος της Αγίας Πελαγίας σε μία από τις πιο επικίνδυνες στροφές της Αχλάδας

Μία 26χρονη κοπέλα είχε σκοτωθεί τα Χριστούγεννα στην Εθνική Οδό Ηρακλείου-Ρεθύμνου μετά την Αγία Πελαγία. Το όχημά της προσέκρουσε κάτω από άγνωστες συνθήκες σε στύλο της ΔΕΗ με απο τελεσμα στην Εθνική Οδό να πέσουν καλώδια.

Λίγους μήνες νωρίτερα δύο ξαδέρφια 29 και 25 χρόνων έχαναν τη ζωή τους στο δρόμο Γαζίου προς Καβροχώρι.Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βγήκε εκτός πορείας ανετράπη και έκανε βουτιά στο κενό από γέφυρα ύψους πολλών μέτρων.

Ενας 18 χρονος επιστρέφοντας από κέντρο κοινωνικών εκδηλώσεων που εργαζόταν στην περιοχή της Μεσαράς και ενώ βρισκόταν στη διασταύρωση προς Αμπελούζο έχασε τον ελεγχο του αγροτικού αυτοκινήτου που οδηγούσε και έπεσε πάνω σε μία ελιά

Ενας 41 χρόνος σκοτώθηκε στην παλιά Εθνική Οδό Ηραελείου-Αγίου Νικολάου όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε προσέκρουσε πάνω σε τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε 35 τουρίστες στην Κνωσό από τους οποίους τραυματίστηκαν δύο Βελγοι και ο οδηγός του αυτοκινήτου.

Το βαρύ όχημα κατρακύλησε από ύψος 10 μέτρων και σταμάτησε σε ελιές ευτυχώς χωρίς να ανατραπεί.

Εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος"

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ