ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

«Πέντε χαστούκια του έδωσα - Δεν τον σκότωσα κιόλας»

0

Στο Εφετείο μια υπόθεση...ζωοκλοπής που εξελίχθηκε σε ξυλοδαρμό

«Δεν τον χτύπησα, κύριε εισαγγελέα. Πέντε χαστούκια του έδωσα για την κοροϊδία. Δεν είμαι μαϊμούνι να με δουλεύει έτσι. Του βγαίναν. Δεν τον σκότωσα κιόλας» υποστήριξε στην απολογία του κατηγορούμενος για αρπαγή και ξυλοδαρμό κτηνοτρόφου, υπόπτου για ζωοκλοπή.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ο ύποπτος αν και δέχτηκε να ορκιστεί στην εικόνα του Αγίου σε Μονή του νομού Ηρακλείου, όταν έφθασαν εκεί, μετάνιωσε και ήθελε να φύγει. «Δεν ήθελε να ορκιστεί γιατί ήταν μπλεγμένος» απολογήθηκε.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, αφού πρωτόδικα τόσο ο ίδιος όσο και οι δύο συγκατηγορούμενοι του (ανάμεσα τους και ο ιδιοκτήτης των κλεμμένων ζώων) είχαν κριθεί ένοχοι και καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών.

Ο ιδιοκτήτης των κλεμμένων αρνιών είχε ζητήσει την συνδρομή των άλλων δύο μήπως και μπορέσουν να βρουν τον κλέφτη. Η …έρευνα οδήγησε σε ηλικιωμένο κτηνοτρόφο, ο οποίος όμως αρνήθηκε ότι έχει εμπλοκή. Ο κτηνοτρόφος βρέθηκε άγρια ξυλοκοπημένος, σε άθλια κατάσταση με την ιατροδικαστική έκθεση να είναι καταπέλτης για τα όσα βίωσε ο άνθρωπος αυτός.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο κήρυξε αθώους τους δύο εκ των τριών κατηγορουμένων (και τον ιδιοκτήτη των ζώων) και έκρινε ένοχο τον τρίτο (αυτόν που παραδέχτηκε ότι χαστούκισε τον παθόντα), ωστόσο μετέτρεψε την κατηγορία της αρπαγής σε παράνομη κατακράτηση.

Έτσι η συνολική ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε ήταν τέσσερα έτη και τυπικά έχει εκτίσει την ποινή του αφού ήδη έχει κάνει ένα χρόνο στην φυλακή.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ