ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Προσέλκυση Κινέζων φοιτητών σε ελληνικά ΑΕΙ συζήτησε ο Γαβρόγλου με τον πρέσβη της Κίνας

0

Συμφωνήθηκε η αξιοποίηση του υφιστάμενου Πρωτοκόλλου Εκπαιδευτικής Συνεργασίας, που αποτελεί τη βάση συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της εκπαίδευσης

Τρόποι προσέλκυσης Κινέζων φοιτητών σε ελληνικά Πανεπιστήμια για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, και δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας των Πανεπιστημίων με αντίστοιχα ιδρύματα της Κίνας, συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου με τον πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα, Zou Xiaoli, τον οποίο συνόδευαν υψηλόβαθμα στελέχη της κινεζικής πρεσβείας.

Διαπιστώθηκε από κοινού το περιθώριο σύσφιξης των διμερών σχέσεων και το αμοιβαίο ενδιαφέρον στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας.

Συμφωνήθηκε, επίσης, η αξιοποίηση του υφιστάμενου Πρωτοκόλλου Εκπαιδευτικής Συνεργασίας, που αποτελεί τη βάση συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της εκπαίδευσης.

Στον πρέσβη ανακοινώθηκαν οι νέες πρωτοβουλίες για λειτουργία ξενόγλωσσων Τμημάτων προπτυχιακών σπουδών όπως και η ολοκλήρωση μέχρι το τέλος του μήνα της διαδικασίας για διακρατικά μεταπτυχιακά προγράμματα

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ενίσχυση των διαδικασιών για εκμάθηση των σχετικών γλωσσών ενώ εκφράσθηκε αμοιβαίως η επιθυμία για επίσκεψη του κ. Γαβρόγλου, στον Κινέζο ομόλογό του για ολοκλήρωση των συνομιλιών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ