ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Τροπολογία θα ... ανοίξει το "δρόμο" για το ΒΟΑΚ

0

Δεν ήταν οι τρεις νεκροί που κινητοποίησαν το υπουργείο Υποδομών για το ΒΟΑΚ. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος μέσω της πρωινής εκπομπής της ΕΡΤ «Πρώτη Είδηση» ειπε πως «την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί η τροπολογία στη Βουλή για να γίνει ο διαγωνισμός για τον ΒΟΑΚ».

Ο ίδιος εξήγησε ότι «για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, όπως είχαμε πει, τα τεύχη δημοπράτησης ήταν έτοιμα μέσα στο Δεκέμβριο. Όμως ο διαγωνισμός δεν μπορούσε να βγει, γιατί η αρχή που πρέπει να τρέξει στο διαγωνισμό είναι το Υπουργείο Υποδομών. Σύμφωνα με τη νομοθεσία που υπάρχει, ο διαγωνισμός έπρεπε να γίνει από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης. Πρέπει λοιπόν να περάσει στην Βουλή σχετική τροπολογία… η οποία έχει ήδη κατατεθεί και αυτό θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου μετά να ακολουθήσει ο διαγωνισμός του ΒΟΑΚ».

Όπως έχει γράψει το Cretalive, προωθείται η απευθείας διαδικασία για προεπιλογή εταιρείας που θα οδηγήσει σε ένα σύστημα μελέτη-κατασκευή. Σε πρώτη φάση δηλαδή θα γίνει μια περιγραφή του έργου γενικά, θα κληθούν οι εταιρείες να καταθέσουν το ενδιαφέρον τους και σε δεύτερη φάση θα γίνει για την τεχνική και οικονομική προσφορά.

Ο κ. Σπίρτζης, μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής, το πρωί, έδωσε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των τριών αδικοχαμένων στο πρόσφατο τροχαίο στην εθνική οδό στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, και αναφέρθηκε στα 25 εκ. ευρώ που προβλέπονται από το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων, για δράσεις Οδικής Ασφάλειας στο υπάρχον οδικό δίκτυο της Κρήτης, στα οποία συμπεριλαμβάνεται το ποσό των 3,5 εκ. ευρώ για τους κόμβους της Αγίας Πελαγίας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ