ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Εκδήλωση στο 2ο Γενικό Λυκείο Ρεθύμνου για την παγκόσμια ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

0

Με βάση την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που έχει καθιερώσει την 9η Φεβρουαρίου ως παγκόσμια ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, ο Διευθυντής κ. Μαραγκάκης Μανούσος και η σχολική κοινότητα του 2ου Γενικού Λυκείου Ρεθύμνου, υλοποιώντας κάποιες από τις προτεινόμενες δράσεις, προσκάλεσαν στο χώρο του σχολείου εξαίρετους επιστήμονες του τόπου μας να μιλήσουν για τη γλώσσα.

Οι μαθητές της Α΄ και Β’ τάξης παρακολούθησαν τον Οικονομολόγο –Συγγραφέα κ. Μιχάλη Πριναράκη, το Φιλόλογο –Συγγραφέα κ. Κωνσταντίνο Η. Παπαδάκη και το Φιλόλογο –Συγγραφέα κ. Φρυγανάκη Γιώργο οι οποίοι ανέλυσαν θέματα σχετικά με την Ελληνική Γλώσσα.

Επίσης παρακολούθησαν τη δημοσιογράφο κ. Καλλέργη Αγγελική, απόφοιτο του 2ου Λυκείου, η οποία έκανε τη δική της παρέμβαση για το πώς διαμορφώνεται μια δημοσιογραφική είδηση και το Θεολόγο –Συγγραφέα κ. Ρηγινιώτη Θεὀδωρο ο οποίος έφερε σε επαφή τους μαθητές με τον εκκλησιαστικό λόγο.

Η εκδήλωση εμπλουτίστηκε με ασκήσεις που επέλεξαν οι Φιλόλογοι –Καθηγήτριες κ. κ. Καλλέργη Μαρία και Κυριάκη Στέλλα ώστε οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν την αξία της γλώσσας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα τους κ. κ. Παπαδάκη Κ., Φρυγανάκη Γ. και Πριναράκη Μ. για την προσφορά βιβλίων στη Βιβλιοθήκη του σχολείου μας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ