ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσίασε η «Rethyvision 2018»

0

Ένα μοναδικό θέαμα παρουσίασαν οι ομάδες του Ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού την περασμένη Παρασκευή το βράδυ στο «Μέγαρο», στον καθιερωμένο χορό των ομάδων, που φέτος και μετά από πολλά χρόνια κατάφερε να εντυπωσιάσει και πάλι κερδίζοντας τη χαμένη του αίγλη.

Θέμα του φετινού χορού ήταν η  «Rethyvision» δηλαδή ο γνωστός τραγουδιστικός διαγωνισμός, κομμένος και ραμμένος στα ρεθεμνιώτικα καρναβαλικά μέτρα.

Πιο συγκεκριμένα οι ομάδες διαγωνίστηκαν σε γνωστά τραγούδια κυρίως από τη Eurovision, με παραλλαγμένους σατιρικά στίχους.

Από τις 16 ομάδες που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό ξεχώρισαν οι Τσαπατσούληδες από την Πατσό Αμαρίου οι οποίοι εξασφάλισαν με σχετική άνεση το πρώτο βραβείο.

Εξαιρετική ήταν η παρουσίαση των Περιηγητών των Δακτυλοδεικτούμενων των Alter ego, των Αργόσχολων των Ρακοδικασμένων των Μπουμπούνων και άλλων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι ομάδες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, παρουσιάζοντας ένα πραγματικά εντυπωσιακό show.

Η βαθμολογία ακλούθησε τους κανόνες της Eurovision με τους εκπροσώπους των ομάδων να ψηφίζουν τους διαγωνιζόμενους από το «green room» που είχε στηθεί στην είσοδο του κέντρου.

Το concept του χορού ήταν μια έμπνευση του Μανούσου Κλάδου που μαζί με το Γιάννη Καλλέργη το Μιχάλη Σταράκη το Γιώργο Πεδιαβιτάκη, τον ΟΡΚ  (Ομάδες Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού), αλλά και την υποστήριξη της ΚΕΔΗΡ, κατάφεραν να εντυπωσιάσουν.

Το διαγωνισμό παρουσίασαν οι Κώστας Παρασύρης και Κωνσταντίνα Λαμπράκη ενώ τα χορευτικά παρουσίασε ο μουσικοχορευτικός σύλλογος Arabesque.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ