ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Μαρία Λιονή : «Όποιος διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα θα πρέπει να είναι υπόλογος δύο με τρεις φορές το χρόνο»

0

Συνέντευξη παραχώρησε η Μαρία Λιονή, Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, στα Παραπολιτικά Κρήτης και στον Παντελή Σπυριδάκη.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο Λιμάνι Ρεθύμνου, στα προβλήματα του Λιμανιού, στην κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, στον ΒΟΑΚ, για την ασφάλεια των πολιτών κατά μήκος του ΒΟΑΚ, για την λειψυδρία στην Κρήτη, τα απορρίμματα, στους ορκωτές λογιστές που ελέγχουν το δήμο Ρεθύμνου και τέλος για τις εκλογές αυτοδιοικητικές και εθνικές.

Ειδικότερα για τον ΒΟΑΚ αναφέρθηκε στις ευθύνες που έχουν οι ίδιοι οι Κρητικοί που δεν κατόρθωσαν να επιβάλουν τις απαραίτητες βελτιώσεις στον Βόρειο Οδικό Άξονα παρά την ενεργή συμμετοχή του Νησιού στο ΑΕΠ.

Μόνο μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας επενδύσεων θσα μπορούσε τώρα να χρηματοδοτηθεί ένα τέτοιο έργο. Το έργο αυτό δεν αφορά μόνο τους 600 χιλιάδες Κρητικούς αλλά και τους 4 εκατομμύρια επισκέπτες το Καλοκαίρι. Η Ευρώπη έχει λύσει τα θέματα οδοποιίας και δεν ξέρουμε εάν θα συνεχίσουν οι χρηματοδοτήσεις σε τέτοιου είδους επενδύσεις! Μάλιστα όταν υπήρχαν τα πακέτα κάποιοι κρατούσαν ομπρέλες για να μην πέφτουν τα χρήματα. Είπε χαρακτηριστικά!

Αναφέρθηκε επίσης στον έλεγχο που κάνουν οι ορκωτοί λογιστές στο Δήμο. Θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος οργανωμένος, όπως τόνισε.

Και όποιος διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα θα πρέπει να είναι υπόλογος δύο με τρεις φορές το χρόνο. Αυτό θα πρέπει να είναι θέμα θεσμών. Οι πάντες θα δίνουν λογαριασμό. Όποιος διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα. Ειδικά τώρα που υποφέρει πάρα πολύ ο κόσμος. Θα πρέπει να σεβόμαστε και το ένα σεντς του έλληνα φορολογούμενου πολίτη.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη που παραχώρησε η κ. Μααρία Λιονή στον Παντελή Σπυριδάκη:

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ