ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Επί τάπητος η δακοκτονία στην αντιπεριφέρεια

0

Τον επίσημο απολογισμό της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου για το περασμένο έτος και τον σχεδιασμό δράσης για το 2018 παρουσίασε η αντιπειρφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, δίνοντας έμφαση στα έργα οδοποιίας, λοιπών υποδομών, δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας.

Παρά την έλλειψη προσωπικού, οι εργαζόμενοι στέκονται επάξια στις υποχρεώσεις τους με τον σχεδιασμό της περιφέρειας να στοχεύει στην εκταμίευση πόρων για την ανάπτυξη του τόπου.

Να προχωρήσουν τα οδικά έργα υποδομής στο Ρέθυμνο μέσα στο έτος στοχεύει η αντιπεριφέρεια με πρόταγμα τους κόμβους επί του ΒΟΑΚ σε Γεράνι και Ατσιπόπουλο, τη νέα χάραξη του δρόμου Γαράζο - Αξός - Ανώγεια που θα "κουμπώσει" με τον αντίστοιχο δρόμο προς Ηράκλειο, ενώ αναφορικά με τον Νότιο Οδικό Άξονα (ΝΟΑΚ), η Ελλάδα τον έχει αναβαθμίσει σε διευρωπαϊκό δίκτυο και αν αναγνωριστεί έτσι και από την ΕΕ, τότε οι σχετικές χρηματοδοτήσεις θα αυξηθούν.

Μεγάλο βάρος δίδεται στη δακοκτονία σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος, ενώ αναφορικά με την καταπολέμηση των κουνουπιών, η πρόβλεψη έχει γίνει σε ορίζοντα διετίας και με αυξημένο προϋπολογισμό για να μην καταγραφούν νέα κρούσματα του ιού του δυτικού Νείλου στο νησί, θέτοντάς το σε ιδιότυπη... "τουριστική καραντίνα".

Με χρήματα της περιφέρειας θα εξοπλιστεί η νέα πτέρυγα του γηροκομείου στα Μισίρια που παραμένει κτίριο-φάντασμα, ενώ κλιμακώνονται οι προσπάθειες και για το φράγμα του Πλατύ ποταμού που θα αρδεύσει Αμάρι, Άγιο Βασίλειο και κάμπο Μεσαράς.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ