ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Το φετινό Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι «Amstel και θεάματα» σπινιάρει…και μπρος και πίσω

0

Οι Απόκριες με κορύφωση το καρναβάλι πάντα δρουν σαν διάλειμμα στα προβλήματα της καθημερινότητας. Λίγο το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, λίγο η Τσικνοπέμπτη, λίγο η προετοιμασία των καρναβαλιστών αθροιστικά δημιουργούν ένα κλίμα ευφορίας. Το κόστος όλης αυτής της γιορτής το επωμίζονται σε μεγάλο βαθμό οι δημότες άμεσα ή έμμεσα, μιας και η ΚΕΔΗΡ διαχειριστικό ρόλο έχει σε αυτή τη γιορτή.

Παρατηρώντας την προετοιμασία της ηχητικής εγκατάστασης για την κάλυψη του καρναβαλιού, ένοιωσα ρίγη επαγγελματικής συγκίνησης. Σκαλωσιές-πύργοι στήριξης της ηχητικής εγκατάστασης αναπτύχθηκαν και φέτος κατά μήκος των στενών πεζοδρομίων της λεωφόρου Κουντουριώτου-παρέλασης των καρναβαλικών ομάδων, εν έτει 2018!

Ακόμα ηχούν στα αυτιά μου, οι επισημάνσεις των οργανωτών προς τους θεατές της παρέλασης, να μην σκαρφαλώνουν στις σκαλωσιές…γιατί δεν υπάρχουν μέτρα ασφαλείας, κινδυνεύοντας έτσι η «εξέδρα» του καρναβαλιού να αποκτήσει και νησίδες τσίρκου, με ακροβάτες εύθυμους θεατές.

Η κρίση μπορεί να ξέσκισε την οικοδομή και να πτώχευσε εργολάβους και μηχανικούς, το ρεθεμνιώτικο καρναβάλι όμως αντιστέκεται πεισματικά συμπαραστεκόμενο στον κλάδο μου. Η τεχνολογία τρέχει κι εμείς εδώ σπινιάρουμε με την όπισθεν!

Κι όμως θυμάμαι λίγα χρόνια πριν, μια άλλη ηχητική εγκατάσταση να στέκεται στα «πόδια» της και στο «ύψος» της, χωρίς χρήση πρόσθετων δεκανικιών, αφήνοντας ελεύθερα στους θεατές τα στενά πεζοδρόμια της Κουντουριώτου για την παρακολούθηση της εκδήλωσης.

Θα είχε ενδιαφέρον να μας πληροφορήσει η ΚΕΔΗΡ, εάν αυτή η ηχητική εγκατάσταση, η χωρίς πυργο- υποστήριξη, άριστου ηχητικού αποτελέσματος, κόστισε ακριβότερα από τη σημερινή, παραθέτοντας και τις αντίστοιχες προκηρύξεις. Ελπίζω η απάντηση της, να διασκεδάσει τις όποιες ενστάσεις έχουν διατυπωθεί πρόσφατα για τη χρηστή και νόμιμη λειτουργία της. (Προφανώς και δεν ενδιαφέρει το ερώτημα, το όνομα και η προέλευση του αναδόχου-εγκαταστάτη)

Μπορεί το καρναβάλι να σπινιάρει με την όπισθεν αισθητικά, όσον αφορά την υποστηρικτική ηχητική εγκατάσταση (για την οικονομική αναμένομε) αλλά όσον αφορά τον guest star εκεί σπινιάρει κανονικά.

Και το όνομα αυτού Σπαλιάρας! Όπως λέγαμε κάποτε «κορίτσια ο Μπάρκουλης!»

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι έχει γίνει «Amstel και θεάματα» με την Amstel να βάζει όρους, τις τοπικές επιχειρήσεις που επιχορηγούν καρναβαλικές ομάδες να γκρινιάζουν δικαιολογημένα και το Survivor να καλύπτει δια του Σπαλιάρα τα θεάματα.

Νομίζω ότι η Περιηγητική πρέπει να ανασκουμπωθεί. Ήγγικεν η ώρα, που θα κληθεί να πρωταγωνιστήσει στο Ρεθεμνιώτικο (πολιτιστικό) Καρναβάλι.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ