ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Τουρισμού: Αύξηση 15% στο τουριστικό ρεύμα από τη Σερβία

0

Ξεπέρασαν τις 850.000 οι αφίξεις Σέρβων τουριστών στην Ελλάδα 2017, με αύξηση μεγαλύτερη του 15%, όπως έκανε γνωστό η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, κατά την ομιλία της στα εγκαίνια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΙFT της Σερβίας στο Βελιγράδι, όπου η Ελλάδα είναι τιμώμενη χώρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, η ισχυρή αυτή δυναμική συνεχίζεται και το 2018, με αύξηση που επίσης ξεπερνά το 15%.

Η κ. Κουντουρά τόνισε ότι αποτελεί κοινή βούληση Ελλάδας - Σερβίας η ενίσχυση της διμερούς τουριστικής συνεργασίας και η υποστήριξη της θετικής δυναμικής που καταγράφεται, με στόχο την εκατέρωθεν αύξηση του τουρισμού τα επόμενα χρόνια.

Η υπουργός Τουρισμού πραγματοποίησε επίσης συνάντηση εργασίας με τον Σέρβο ομόλογό της κ. Ljiajic παρουσία της αναπληρώτριας Υπουργού για τον τουρισμό κ. Renata Pindžo για την ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας και των δράσεων εξωστρέφειας και την εκατέρωθεν αύξηση των τουριστικών ροών σε εφαρμογή της διμερούς τουριστικής συνεργασίας που υπέγραψαν, στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Σερβίας στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο του 2017.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στο Βελιγράδι, η κ. Κουντουρά είχε εθιμοτυπικές συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών Ivica Dacic και με τον Υπουργό Άμυνας ΑleksandarVulin, ανταποκρινόμενη στην πρόσκλησή τους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ