Ο Ντιμιτρόφ ζητά αυτοσυγκράτηση από Αθήνα και Σκόπια: Οι δηλώσεις μετατρέπονται σε κόκκινες γραμμές

Η κατάσταση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων αλλάζει καθημερινά, δήλωσε ο Νικολά Ντιμιτρόφ.

Ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Πολωνό ομόλογό του, αναγνώρισε ότι πρέπει να ενημερώνονται οι πολίτες για την πορεία των διαπραγματεύσεων, αλλά υπογράμμισε ότι δεν είναι καλό να δημοσιοποιούνται όλες οι πληροφορίες.

«Οσο πιο ξεκάθαροι είμαστε με τον κόσμο, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να βρούμε κοινή γλώσσα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Κάνω διαρκώς αυτή την έκκληση όχι μόνο σε εμάς, αλλά και στην άλλη πλευρά, ότι πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτή τη διαδικασία, γιατί αν επαναλαμβάνουμε δημόσιες τοποθετήσεις, αυτές μετατρέπονται σε κόκκινες γραμμές», δήλωσε ο Ντιμιτρόφ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Telegrafi.

«Κάνουμε τα πάντα για έναν αξιοπρεπή συμβιβασμό και για τις δύο πλευρές. Δεν είναι τα πάντα στα χέρια μας.
Δύο ευρωπαϊκές χώρες στον 21ο αιώνα, που μοιράζονται τη γεωγραφική περιοχή Μακεδονία, πρέπει να βρουν έναν τρόπο να μοιραστούν και μια τέτοια πολιτιστική κληρονομιά, ακόμη κι αν ο όρος σημαίνει διαφορετικά πράγματα», συνέχισε ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών.

Ο Ντιμιτρόφ δεν διευκρίνισε πότε αναμένεται στα Σκόπια ο Νίκος Κοτζιάς, με το προσχέδιο του συμφώνου, ενώ δήλωσε ότι το ονοματολογικό θα είναι ένα από τα βασικά ζητήματα στη συνάντησή του με τον Γουές Μίτσελ, την Τρίτη.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, θα έρθει και στη χώρα μας, στις 15 Μαρτίου.

 

iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα