ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Βούτσης: Ανοιχτό ενδεχόμενο για αυστηρότερες ποινές σε Κασιδιάρη

0

Ενδεχόμενο να επιβληθούν αυστηρότερες ποινές στον Ηλία Κασιδιάρη για την προκλητική συμπεριφορά του κατά μειονοτικού βουλευτή αφήνει ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης ανακοίνωσε ότι μετά από την επιστολή που του απέστειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, Κώστας Δουζίνας, αποφάσισε να παραπέμψει και πάλι τον Ηλία Κασιδιάρη στην Επιτροπή Δεοντολογίας καθώς αποκάλεσε «πράκτορα» της Τουρκίας και «κατάσκοπο» τον μειονοτικό βουλευτή Μουσταφά Μουσταφά. Στην επιτροπή Δεοντολογίας ο Ηλίας Κασιδιάρης θα αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί νέα περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης μετά από εκείνη που αποφασίστηκε για τις ύβρεις που είχε εξαπολύσει κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Η τελική απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί από την Ολομέλεια την ερχόμενη Τετάρτη.

Κληθείς μάλιστα να απαντήσει εάν υπάρχουν σκέψεις να επιβληθούν αυστηρότερες ποινές στον κ. Κασιδιάρη ο Πρόεδρος της Βουλής δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Θα δούμε» είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε την «επαναληπτικότητα» της προκλητικής συμπεριφοράς όχι μόνο του Ηλία Κασιδιάρη αλλά και του Παναγιώτη Ηλιόπουλου που αποκάλεσε «τούρκο πράκτορα» τον μειονοτικό βουλευτή καθώς και του συνόλου των Χρυσαυγιτών. Ο κ. Βούτσης θύμισε, μάλιστα, ότι εκτός από τις χρηματικές ποινές (περικοπή βουλευτικής αποζημίωσης) στους χρυσαυγίτες έχει επιβληθεί στο παρελθόν και αποκλεισμός από συνεδριάσεις. Επίσης, ο Πρόεδρος της Βουλής υπενθύμισε ότι οι χρυσαυγίτες έχουν αποκλειστεί και από αποστολές της Βουλής σε διεθνείς οργανισμούς. «Δεν πρόκειται για απλές ύβρεις. Μιλάνε για πράκτορες, προδότες και εσχάτη προδοσία. Είναι ένα πρωτοφανές πρόβλημα στο ελληνικό κοινοβούλιο» είπε ο κ. Βούτσης καταδικάζοντας τη συμπεριφορά των Χρυσαυγιτών.

news247.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ