ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Κοτζιάς: Η Τουρκία πρέπει να έχει φιλειρηνική και όχι επιθετική εξωτερική πολιτική

0

Οποια χώρα θέλει να είναι μέλος της ΕΕ, οφείλει να έχει φιλειρηνική και όχι επιθετική εξωτερική πολιτική, διεμήνυσε ο Νίκος Κοτζιάς στην Αγκυρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών ρωτήθηκε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της Ελλάδας, έπειτα από την ένταση που έχει προκύψει με την Τουρκία, απάντησε ότι στο άτυπο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ είχε υπογραμμίσει ότι στα κριτήρια της Κοπεγχάγης πρέπει να προστεθεί ένα ακόμη.

«Οτι υποψήφιο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή κράτος που θέλει να έχει Τελωνειακή Ένωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει: Πρώτον, να έχει φιλειρηνική και όχι επιθετική πολιτική -και δη εξωτερική πολιτική. Δεύτερον, να εφαρμόζει το Διεθνές Δίκαιο και να το δέχεται δημιουργικά. Τρίτον, να εφαρμόζει και το Διεθνές Δίκαιο της Θαλάσσης. Είναι ζήτημα της ίδιας της Τουρκίας αν θα σταματήσει να παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θαλάσσης και τους κανόνες της φιλειρηνικής εξωτερικής πολιτικής ή όχι», πρόσθεσε ο κ. Κοτζιάς, μιλώντας μετά τη συνάντηση με τους ομολόγους του από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, στο Βουκουρέστι.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ