ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές για εισαγωγή στα ΑΕΙ έως το 2028 και βάλε...

0

Η κυβέρνηση επενδύει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, στέλνοντας ουσιαστικά στις ελληνικές καλένδες τη δέσμευσή της περί κατάργησής τους. Συνολικά 1.410.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ (1.137.096,77 χωρίς τον φόρο) θα δοθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την αγορά νέου συστήματος μετάδοσης θεμάτων για τη διοργάνωση Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Το νέο σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2019, ενώ για τη συντήρηση του υπάρχοντος συστήματος VPI είχε προκηρυχθεί άλλος, μικρότερος διαγωνισμός.

Ειδικότερα, χθες ξεκίνησε η προθεσμία για την υποβολή προσφορών στη διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του συστήματος ΕΣΗΔΗΣ. Η προθεσμία λήγει την Τετάρτη 18 Απριλίου, στις 4 μ.μ. Το αντικείμενο του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού είναι «η προμήθεια, εγκατάσταση και παραμετροποίηση υλικού και λογισμικού για την υλοποίηση συστήματος ασφαλούς μετάδοσης θεμάτων εξετάσεων και πιστοποιήσεων του υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων».

Εξοπλισμός 1.400 σημείων

Οπως ανέφερε χθες στην «Κ» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γεώργιος Αγγελόπουλος, η ανανέωση του συστήματος κρίθηκε απαραίτητη καθώς το σημερινό είναι άνω της δεκαετίας. Ο διαγωνισμός χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ο ανάδοχος θα είναι ένας. Θα καλύψει κάθε είδους εξετάσεις του υπουργείου Παιδείας αλλά και του ΑΣΕΠ. Δεν αφορά μόνο τον εξοπλισμό της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου, αλλά και τον εξοπλισμό συνολικά 1.400 σημείων (τερματικά σημεία, εξεταστικά κέντρα, διευθύνσεις δευτεροβάθμιας), μεταξύ των οποίων και δυσπρόσιτα μέρη. Το μεγαλύτερο μέρος του έργου είναι ο εξοπλισμός.

Καλύπτει, όμως, και υπηρεσίες όπως αποστολή και τοποθέτηση του εξοπλισμού, εκπαίδευση του προσωπικού και συντήρηση του εξοπλισμού για πέντε χρόνια.

Βεβαίως, την 1η Μαρτίου ολοκληρώθηκε η προθεσμία ενός μήνα που είχε δοθεί για τη συντήρηση του υπάρχοντος συστήματος, με το οποίο θα διενεργηθούν οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις. Το κόστος του διαγωνισμού αυτού είναι 277.372 ευρώ με ΦΠΑ (223.687 χωρίς τον φόρο). «Στόχος είναι ένα ισχυρό και ασφαλές σύστημα. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι η πιο αδιάβλητη διαδικασία», τονίζει ο κ. Αγγελόπουλος, προσθέτοντας ευλόγως ότι «ο διαγωνισμός χρηματοδοτείται ως επένδυση».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ