ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρύπανση στην κοίτη του Γεροποτάμου στο Πέραμα

0

Σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια υγεία προκαλεί η συνεχιζόμενη ρύπανση στην κοίτη του Γεροπόταμου που περνάει από την κωμόπολη του Περάματος στον Δήμο Μυλοποτάμου.

Ακόμα και μέσα στο χειμώνα τα κουνούπια αποτελούσαν μόνιμο πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι δυσανασχετούν από το χρονίζων ζήτημα που οι αρμόδιες Αρχές δεν επιλύουν.

Η διαρροή λυμάτων στην κοίτη είναι πασιφανής καθώς το ποτάμι είναι ήδη ξερό λόγω της έλλειψης βροχοπτώσεων, γεγονός, που σε συνδυασμό με τα λιμνάζοντα ύδατα προκαλούν έξαρση του προβλήματος ήδη τώρα από τις αρχές της άνοιξης.

Οι κάτοικοι του Περάματος, διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί και ζητούν να πραγματοποιηθούν άμεσα αυστηροί έλεγχοι για τυχόν παράνομες διοχετεύσεις λυμάτων από επιχειρήσεις, κυρίως δε, να γίνουν συνεχείς ψεκασμοί στην κοίτη του ποταμού, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σμήνη των κουνουπιών.

Κουνούπια και δυσοσμία, είναι το μόνιμο ζήτημα κάθε καλοκαιριού στο Πέραμα, γεγονός, που δεν δικαιολογεί την αναποτελεσματικότητα των αρμόδιων Αρχών να ελέγξουν την κατάσταση και να καθαρίσουν το Ποτάμι.

Μ.Κ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ