ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου: Κάλεσμα σε απεργία

0

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 14 ΜΑΡΤΗ

Μετά από περιοδείες του Συνδικάτου στους χώρους δουλειάς των οικοδόμων παρατηρείτε να οργιάζει η ανασφάλιστη εργασία των χαμηλών μεροκάματων και οι χώροι δουλειάς να μετατρέπονται σε σύγχρονα κάτεργα. Δουλειά ήλιο με ήλιο για όλη την εβδομάδα, χωρίς μέτρα ασφάλειας. Το Συνδικάτο Οικοδόμων καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που κάνουν πλάτες στη μεγαλοεργοδοσία και τις κατασκευαστικές, με το ελλιπές νομικό πλαίσιο, τους αντεργατικούς νόμους όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων και την υποστελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην δέχονται την κλοπή της ασφάλισης τους, να καταγγέλλουν στο σωματείο αυτές τις τακτικές των εργοδοτών και να μην υποκύπτουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας. .

Το Συνδικάτο μετά από παράσταση διαμαρτυρίας στα Γραφεία του ΙΚΑ που πραγματοποίησε Τρίτη13/03 2018 11.00 πμ απαίτησε:

- Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να πραγματοποιηθούν όλοι οι αναγκαίοι έλεγχοι μαζί με το Συνδικάτο , το αμέσως επόμενο διάστημα προκειμένου να καταπολεμηθεί το διευρυμένο φαινόμενο της ανασφάλιστης οικοδομικής εργασίας στη Περιοχή μας.

- Να μεταφερθεί στο Υπουργείο Εργασίας και στα Κεντρικά του ΙΚΑ το πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας, για αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ