ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Το διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών, τα δεκάδες μέλη του στην Κρήτη... και ο φυλακισμένος

0

Τα νήματα ενός μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών κινεί, όπως αποκαλύπεται, μέσα από τις φυλακές του Δομοκού όπου βρίσκεται έγκλειστος, ένας 62χρονος άνδρας και φυσικά από τις περιοχές στις οποίες έχει επιλέξει να δρα, δεν θα μπορούσε να λείπει η Κρήτη στην οποία μέχρι στιγμής, έχει στρατολογήσει δεκάδες μέλη!

Το μεσημέρι, ανακοινώθηκε από την Αστυνομία η σύλληψη δύο ατόμων στο Ηράκλειο στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 504 γραμμάρια ηρωίνης. Η σύλληψη τους όμως δεν είναι από τις συνηθισμένες και μεμονωμένες περιπτώσεις που εξιχνιάζουν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών. Τόσο ο 47χρονος όσο και η 38χρονη σύζυγός του, αποτελούν, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, τα νήματα του οποίου κινεί ο 62χρονος.

Οι αστυνομικοί το τελευταίο διάστημα βρίσκονται αντιμέτωποι και "χτυπούν" ένα διεθνές κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ηρωίνης στην Ελλάδα από την Βουλγαρία, με αρχηγό - σύμφωνα πάντα με τα όσα προκύπτουν από τις έρευνές τους- τον 62χρονο.

Οι δύο που πιάστηκαν με τα 504 γραμμάρια ηρωίνης, αποτελούν την πιο φρέσκια υπόθεση που χειρίστηκαν οι Διωκτικές Αρχές, κατά τη διάρκεια των ερευνών για τη διάλυση του διεθνούς κυκλώματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr τόσο ο 47χρονος όσο και η 38χρονη, είχαν συλληφθεί ξανά πριν από τρία χρόνια έχοντας στην κατοχή τους περίπου 700 γραμμάρια ηρωίνης. Και τότε δρούσαν για τον ίδιο έγκλειστο.

Η ποσότητα που βρέθηκε χθες στην κατοχή τους, έχει τη μορφή βράχου που σημαίνει σε απλά ελληνικά, ότι θα επιδέχονταν επιπλέον προσμίξεις και τα 504 γραμμάρια θα γίνονταν περίπου 800. Κι αν κανείς υπολογίσει ότι το ένα γραμμάριο ηρωίνης πωλείται στις πιάστες για 40 ευρώ, τότε τα κέρδη από τα 800 γραμμάρια, θα ξεπερνούσαν τις 30.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης, είχαν πληροφορίες ότι το ζευγάρι θα πατραλάμβανε ποσότητα ηρωίνης προκειμένου να τη διαθέσει σε άλλα μέλη του κυκλώματιος. Τους έθεσαν υπό στενή παρακολούθηση κι έβγαλαν "λαβράκι". Το απόγευμα της Τρίτης (20/3) εντοπίστηκαν την ώρα που παραλάμβαν από την καβάτζα τους την ποσότητα που βρέθηκε στη συνέχεια με τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, να τους ακινητοποιούν και να τους φορούν χειροπέδες.

Εκείνοι πιάνουν τα μέλη... εκείνος στέλνει άλλα

Χαρακτηριστικό της δράσης του διεθνούς κυκλώματος - όπως χαρακτηρίζεται από την Αστυνομία - είναι το γεγονός ότι παρά τις συνεχείς συλλήψεις μελών του, συνεχώς εμφανίζονται άλλα, όπως γινόταν με τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας. Κι αυτό γιατί από τις 5 Μαρτίου μέχρι και τις 20, οπότε και συνελήφθη το ζευγάρι, η Δίωξη Ναρκωτικών έχει κατασχέσει περισσότερο από 1,5 κιλό ηρωίνης, προερχόμενο όλο από διαφορετικά μέλη του συγκεκριμένου κυκλώματος.

Πιο συγκεκριμένα, στις 5 Μαρτίου, στο λιμάνι του Ηρακλείου, συνελήφθη ένας 59χρονος, προερχόμενος από τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής. Στην κατοχή του είχαν βρεθεί 470 γραμμάρια ηρωίνης η οποία όπως είχε προκύψει και τότε, ανήκε σε έγκλειστο φυλακών, δηλαδή στον 62χρονο ο οποίος εκτίει από τις πιο βαριές ποινές που έχουν επιβληθεί σε κρατούμενο της χώρας.

Και φυσικά η δράση του κυκλώματος δεν σταματά εδώ.

Οι αστυνομικοί συνδέουν με το κύκλωμα αυτό, ακόμα και την υπόθεση θανάτου ενός 32χρονου άνδρα ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός στην καμπίνα καμπίνα του πλοίου "Ελυρος" στα Χανιά, στις 15 Μαρτίου. Τόσο ο 32χρονος όσο και ο 19χρονος που βρέθηκε δίπλα του σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, αποτελούν μέλη του κυκλώματος που έχει στρατολογήσει ο 62χρονος έγκλειστος, λένε οι πληροφορίες. Υπενθυμίζεται ότι στην καμπίνα είχαν βρεθεί περιπου 700 γραμμάρια ηρωίνης.

Οι Αστυνομικοί καταγράφουν στατολόγηση κυκλώματος από τον 62χρονο, τα τελευταία 8 χρόνια και ειδικά στην Κρήτη, όπως λένε οι πληροφορίες, έχει στρατολογήσει περισσότερα από 20 διαφορετικά μέλη, πολλά εκ των οποίων βρίσκονται στη φυλακή ενώ άλλα... δεν βρίσκονται εν ζωή...

Τέλος, ο 47χρονος κι η 38χρονη, θα οδηγηθούν τις επόμενες ημέρες στην Ανακρίτρια.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ