ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Φάρος του Πανόρμου

0

Πολλοί δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη του. Ωστόσο είναι εκεί εδώ και δεκαετίες, φωτίζοντας τις βόρειες ακτές της Κρήτης . Ο λόγος για τον φάρο του Πανόρμου στον Δήμο Μυλοποτάμου, που βρίσκεται σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Ο φάρος του Πανόρμου έχει κτιστεί ανατολικά του ομώνυμου παραθαλάσσιου οικισμού. Η πρόσβαση γίνεται περπατώντας 30 λεπτά σε χωματόδρομο που ξεκινάει από το νεκροταφείο του χωριού, περνάει μέσα από τα βοσκοτόπια της περιοχής και έχει μοναδική θέα στις βόρειες ακτές του Μυλοποτάμου και στο Πάνορμο. Στην πορεία εντύπωση προκαλούν οι γεωλογικοί σχηματισμοί των φυλλιτικών πετρωμάτων.

Στο υψηλότερο σημείο της διαδρομής ο χωματόδρομος σταματάει και συνεχίζει απότομο κατηφορικό μονοπάτι περίπου 100m ως το φάρο, το οποίο περνάει στην κόψη των κατακόρυφων ακτών.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από την εκδρομή μιας παρέας Πανορμιτών που περπάτησε στην προαναφερθείσα διαδρομή την Κυριακή των Βαΐων.

Μοναδική θέα και ομορφιά, καθηλώνει και σε προκαλεί για ένα περίπατο στο Πάνορμο, στις ακτές μα και στα απόκρημνα βράχια του.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ